ΥΓΕΙΑ

Το καλοκαίρι η καταλλότερη περίοδος για τεκνοποίηση!

Οι περισσότεροι άνθρωποι περιμένουν το καλοκαίρι για να ξεκουραστούν από μία δύσκολη και απαιτητική περίοδο και να φορτίσουν τις μπαταρίες τους, ωστόσο σύμφωνα με νέες επιστημονικές έρευνες, συμβάλλει πολύ και στον τομέα της αναπαραγωγής.

Μελέτη που διεξήχθη πρόσφατα από Ιταλούς επιστήμονες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάρμα σε 5.188 Ιταλούς, οι οποίοι είχαν αποταθεί στο κέντρο αναπαραγωγής, διαπίστωσε ότι η κινητικότητα των παραγόμενων σπερματοζωαρίων επηρεάζεται σημαντικά από τις καιρικές συνθήκες.

Συγκεκριμένα, η μελέτη αυτή έδειξε ότι η ποσότητα των παραγόμενων σπερματοζωαρίων μπορεί να ήταν πιο αυξημένη το χειμώνα, αλλά η κινητικότητά τους ήταν υψηλότερη το καλοκαίρι. Μάλιστα, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο τα σπερματοζωάρια των αντρών, που συμμετείχαν στην έρευνα, είχαν βρεθεί δυο φορές πιο κινητικά απ’ όσο τον Ιανουάριο.

Σε άλλη έρευνα του Πανεπιστημίου της Γάνδης σε 6.000 γυναίκες έδειξε ότι εκείνες που έκαναν θεραπείες γονιμότητας και είχαν εκτεθεί σε περισσότερο ήλιο, υψηλότερες θερμοκρασίες και λιγότερη βροχή τον μήνα πριν προχωρήσουν σε εξωσωματική, είχαν κατά ένα τρίτο υψηλότερα ποσοστά εγκυμοσύνης