ΥΓΕΙΑ

Μύθοι και αλήθειες για τη σχέση σεξ και αλκοόλ

Είναι γνωστό ότι το αλκοόλ μειώνει τις αναστολές και αυξάνει την επιθυμία για σεξ. Τι γίνεται όμως όταν έρθει η ώρα η επιθυμία να γίνει πράξη;

 

Πλήθος ερευνών έχει δείξει ότι η κατάχρηση αλκοόλ μειώνει τις σεξουαλικές επιδόσεις, μια νεώτερη επιστημονική έρευνα από την Αυστραλία ωστόσο, ανατρέπει την καθιερωμένη αντίληψη, δείχνοντας ότι και σε αυτή την περίπτωση ισχύει ο κανόνας του μέτρου. Δηλαδήένα ποτό τη μέρα, τη στυτική δυσλειτουργία κάνει πέρα.

Η έρευνα, υπό τον επιδημιολόγο Κιου-Κιμ Τσιού, έγινε από το Ινστιτούτο Ιατρικών Ερευνών Keogh του πανεπιστημίου της Δυτ. Αυστραλίας και υποστηρίζει ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μακροπρόθεσμα προστατεύει από τη σεξουαλική ανικανότητα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι άνδρες που πίνουν μια μέτρια ποσότητα αλκοόλ, αναφέρουν 25%-30% λιγότερα προβλήματα στύσης σε σχέση με όσους πίνουν τσάι. Όσοι καταναλώνουν μέχρι τέσσερα ποτά τη μέρα, επί πέντε μέρες την εβδομάδα, εμφανίζουν «ευνοϊκή συσχέτιση» με την ομαλή στυτική λειτουργία.

Επίσης οι «πότες του Σαββατοκύριακου» και όσοι του δίνουν να καταλάβει κυρίως σε γλέντια και πάρτι, έχουν μικρότερα ποσοστά στυτικής δυσλειτουργίας σε σχέση με όσους πίνουν μόνο μια φορά την εβδομάδα ή λιγότερο. Μεγαλύτερο ρίσκο κακής σεξουαλικής επίδοσης εμφανίζουν οι «προχωρημένοι» πότες (ακόμα και όταν το έχουν κόψει), όσοι καπνίζουν και πίνουν και όσοι υποφέρουν από την καρδιά τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, όσοι άνδρες υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία, είναι πιθανότερο -σε σχέση με το μέσο όρο- να εμφανίσουν και καρδιακή πάθηση, γι’ αυτό ο Τσιου συνέστησε περαιτέρω έρευνα σχετικά με τη σχέση ανάμεσα στο αλκοόλ, τη στυτική δυσλειτουργία και τις καρδιακές παθήσεις. Σε κάθε περίπτωση, ο ερευνητής προειδοποίησε ότι η έρευνά του δεν δίνει άλλοθι στους άνδρες να το ρίξουν στο ποτό.

Πηγή: stogiatro.gr