ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκσυγχρονίζει την ΕΥΔΑΠ ο Μπενίσης

Από την πρώτη στιγμή που ο Γιάννης Μπενίσης βρέθηκε στο τιμόνι της ΕΥΔΑΠ, δεν έκρυψε την πρόθεσή του να λειτουργήσει ως σύγχρονος μάνατζερ, υπηρετώντας ωστόσο και την ανάγκη να υποστηριχτεί η κοινωνική διάσταση και χρησιμότητα της εταιρείας.

Κατάφερε έτσι να βρει το κατάλληλο μείγμα ισορροπίας, και τον τελευταίο χρόνο να προχωρεί σε μεθοδευμένα, προσεκτικά βήματα, για να αλλάξει τα κακώς κείμενα που κληρονόμησε, και να καταστήσει την ΕΥΔΑΠ περισσότερο ανταγωνιστική, προσαρμοζόμενη στις σύγχρονες εξελίξεις.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι λείπουν τα… εσωτερικά αντάρτικα. Δηλαδή, εστίες αντίστασης στις αλλαγές που κατά καιρούς προωθεί ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, από συνδικαλιστικές και ομάδες που… συνήθισαν τα προηγούμενα χρόνια σε συγκεκριμένες στρεβλώσεις και αγκυλώσεις.

Χαρακτηριστικό και πολύ πρόσφατο παράδειγμα, η στρατηγική επιλογή του Γιάννη Μπενίση να προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό της διοικητικής δομής και αξιολόγηση των γενικών διευθυντών της εταιρείας, με ιδιωτική εταιρεία επιλογής προσωπικού, και μάλιστα από τη διεθνή αγορά, στην επιλογή της οποίας θα καταλήξει Επιτροπή της ΕΥΔΑΠ.

Ο οδικός χάρτης που έχει σχεδιάσει ο Γιάννης Μπενίσης, περιλαμβάνει την αρχική αξιολόγηση των τυπικών προσόντων των υποψηφίων, και εν συνεχεία τη διενέργεια συνεντεύξεων, με την αξιοποίηση των επιστημονικών μεθόδων που ακολουθούνται σήμερα στη διεθνή αγορά σε τέτοιες περιπτώσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ θα είναι εκείνο που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για το ποίοι θα αξιοποιηθούν στις κομβικές θέσεις διοικητικής λειτουργίας της εταιρείας.

Απέναντι στην παραπάνω προσπάθεια του Γιάννη Μπενίση για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της ΕΥΔΑΠ, βρίσκονται συνδικαλιστικές ομάδες, που ήδη εξέδωσαν τις σχετικές… πολεμικές ανακοινώσεις, και κινούνται στον χώρο της Λαϊκής Ενότητας και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στην προσπάθειά τους να μπλοκάρουν τη σχετική διαδικασία.

Ο Γιάννης Μπενίσης από την πλευρά του, δείχνει να μην πτοείται, και ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι θα προχωρήσει κανονικά στη διαδικασία, επενδύοντας στα διαφανή αποτελέσματά της, για να γυρίσει η ΕΥΔΑΠ σελίδα, και να λειτουργεί στο μέλλον σε ακόμη πιο επαγγελματικά πρότυπα.