LIFESTYLE

Πέθανε η «αόρατη» τραγουδίστρια του Χόλιγουντ Μάρνι Νίξον – Δάνειζε τη φωνή της σε μεγάλες σταρ (βίντεο)

Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 86 ετών η τραγουδίστρια Μάρνι Νίξον, γνωστή ως η «αόρατη φωνή» του Χόλιγουντ. Η Νίξον δάνειζε τη φωνή της σε γνωστές σταρ που καλούνταν να τραγουδίσουν σε κλασικές ταινίες του Χόλιγουντ.

Η φωνή της Νίξον ακούγεται στο My Fair Lady με πρωταγωνίστρια την Όντρεϊ Χέμπορν ή στο The King and I με πρωταγωνίστρια την Ντέμπορα Κερ. Ως παιδί είχε τραγουδήσει σε αρκετές χορωδίες και ήθελε να κυνηγήσει την καριέρα κλασικής σοπράνο. Ωστόσο, σύντομα ανακάλυψε ότι είχε ταλέντο στο να «δανείζει» τις φωνητικές της ικανότητες για να βελτιώνονται οι ερμηνείες τραγουδιών από διάσημες σταρ σε κλασικές ταινίες του Χόλιγουντ.

Το 1953 η Νίξον ερμηνεύει τις υψηλές νότες που η Μέριλιν Μονρόε δεν μπορούσε να «πιάσει» στο Diamonds are a girls's best friend.

Αντιστοίχως,  δάνεισε τη φωνή που χρειαζόταν η Νάταλι Γουντ για να τραγουδήσει στο West Side Story και το ίδιο έκανε και με την Χέμπορν στο My Fair Lady.

Παρ' όλο που η δουλειά της δεν αναγνωριζόταν επίσημα, η συμμετοχή της στις ταινίες δεν ήταν μεγάλο μυστικό. Το 1964, το περιοδικό Time τη χαρακτήρισε ως τη φωνή «φάντασμα με το μεγαλύτερο ταλέντο».

Η Νίξον είχε εμφανιστεί και μπροστά στην κάμερα, στην ταινία «Η Μελωδία της Ευτυχίας», όπου είχε το ρόλο μίας από τις καλόγριες.