ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφοδος σε πανηγύρι όπου τραγουδούσε ο Τερλέγκας- «Ξέχασαν» να κόψουν 269 αποδείξεις

Υψηλό ποσοστό φοροδιαφυγής διαπιστώθηκε στη διάρκεια ελέγχων που έκαναν χθες κοινά συνεργεία της Υπηρεσίας Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και της Οικονομικής Αστυνομίας, σε επιχειρήσεις στη Χαλκίδα. Ειδικότερα, οι 2 στις 3 επιχειρήσεις που ελέχθησαν (το 66,67%), βρέθηκαν να φοροδιαφεύγουν, (σοβαρές φορολογικές παραβάσεις) ενώ σε 301 περιπτώσεις διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων.

 

Οι έλεγχοι αφορούσαν σε επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας, με αφορμή και τις πανηγυρικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αγ. Παρασκευής. Αξιοσημείωτη είναι η περίπτωση επιχείρησης η οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΓΔΕ, διοργάνωσε νυχτερινή εκδήλωση (λειτουργούσε ως κέντρο διασκέδασης), με τη συμμετοχή επώνυμων καλλιτεχνών από την Αθήνα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για συνεργείο αυτοκινήτων, με επέκταση δραστηριότητας ως κέντρο διασκέδασης, με την ονομασία "my auto" που βρίσκεται στο 3ο χλμ Χαλκίδας – Γλύφας όπου τραγούδησε για ένα βράδυ ο Βασίλης Τελέγκας. Μαζί του και οι Αλέκος Ζαζόπουλος και Ανδρέας Κωνσταντινόπουλος.

 Η εκδήλωση έγινε στο προαύλιο της επιχείρησης, έκτασης περίπου 1.000 τ.μ., όπου ο αριθμός των παρευρισκομένων ήταν περί τα 900 – 1000 άτομα.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε η μη έκδοση 269 φορολογικών στοιχείων, που αφορούσαν σε σερβιριζόμενες φιάλες ποτών και σε καλάθια με λουλούδια. Πέραν αυτού, ζητήθηκαν και τα ιδιωτικά συμφωνητικά μεταξύ των συμμετεχόντων καλλιτεχνών με την επιχείρηση. Στο πλαίσιο αυτό, επιδόθηκε ήδη πρόσκληση στους υπεύθυνους της επιχείρησης, ώστε να διαπιστωθεί αν υλοποιήθηκαν οι οικονομικοί όροι, που αναγράφονται στα συμφωνητικά.

Ο Αλέκος Ζαζόπουλος, μιλώντας στην Εspresso, διευκρίνισε ότι σκοπός ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό. "Το πανηγύρι έγινε την παραμονή της Αγίας Παρασκευής γιατί γιόρταζε η μητέρα των διοργανωτών. Σκοπός ήταν να συγκεντρωθεί ένα σεβαστό ποσό και μέρος του να δοθεί στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για να αγοραστεί ιατρικός εξοπλισμός"