LIFESTYLE

«Κάθε ώρα που περνάει μια μικρή νίκη»- Η μάχη της Νανάς Καραγιάννη στην εντατική

Ελπιδοφόρα εξέλιξη για τη Νανά Καραγιάννη, η απόφαση να βγει σιγά σιγά από το κώμα. Ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό για τη σωτηρία της, τα νέα είναι συγκρατημένα αισιόδοξα.

 

Ο διοικητής της ΜΕΘ στην Αγία Όλγα, Μιχάλης Κούρτης, δηλώνει στην Espresso και τη Δήμητρα Δάρδα: «Η καρδιά της Νανάς λειτουργεί πολύ καλά πλέον. Η κατάσταση της υγείας της δεν έχει επιδεινωθεί και αυτό είναι το θετικό. Παραμένει διασωληνωμένη στην Εντατική, ωστόσο οι διαδικασίες αποσωλήνωσης της ξεκίνησαν. Η θεραπευτική αγωγή της συνεχίζεται. Κάθε ώρα που περνάει είναι και μια μικρή νίκη. Από την Παρασκευή μέχρι σήμερα η κατάστασή της έχει βελτιωθεί».

Ο κ. Κούρτης διέψευσε ότι η Νανά Καραγιάννη ζυγίζει 29 κιλά: «Δεν είναι αλήθεια και επίσης θα ήθελα να διαψεύσω πως πάσχει από πολυοργανική ανεπάρκεια. Η κατάσταση της είναι πραγματικά σοβαρή και είμαστε πολύ προσεκτικοί. Η θεραπευτική αγωγή της συνεχίζεται και από όλα τα όργανα που έχουν πρόβλημα μας δίνει ελπίδες το ότι η καρδιά της λειτουργεί καλά. Σκοπός μας, λοιπόν, τώρα είναι να αποσωληνωθεί και να δούμε πως θα αντιδράσει ο οργανισμός της. Ήδη η οικογένειά της έχει ενημερωθεί, όπωςε γινόταν σταθερά και όλες τις προηγούμενες ημέρες».