ΔΙΕΘΝΗ

Χαμογελαστός και αμετανόητος ο μακελάρης της Ιαπωνίας

Στο σπίτι του Σατόσι Ουεμάτσου, του ανθρώπου που είναι υπεύθυνος για τη χειρότερη μαζική δολοφονία στη μεταπολεμική ιστορία της Ιαπωνίας, προσπαθεί να βρει απαντήσεις η αστυνομία της Ιαπωνίας, μετά την άγρια δολοφονία 19 ανθρώπων σε κέντρο για άτομα για αναπηρία.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, o 26χρονος δήλωσε στην αστυνομία μετά το αποτρόπαιο έγκλημά του ότι δεν μετανιώνει για τίποτα, ενώ κατά τη μεταφορά του από το αστυνομικό τμήμα της Σαγκαμιχάρα, 50 χλμ νοτιοδυτικά του Τόκιο, σε άγνωστη τοποθεσία κράτησης, χαιρέτισε τους δημοσιογράφους χαμογελαστός και εύθυμος.

Ο Ουεμάτσου ανέφερε στους ανακριτές ότι το κίνητρό του ήταν η επιθυμία του να «λυτρώσει» ανθρώπους με βαριά αναπηρία. Ο δράστης παραδόθηκε στην αστυνομία τα ξημερώματα της Τρίτης, λιγότερο από μία ώρα αφότου επιτέθηκε με μαχαίρι στους τροφίμους του ιδρύματος Tsukui Yamayuri-en, σκοτώνοντας 19 άτομα, μεταξύ των οποίων εννέα άνδρες και δέκα γυναίκες, ηλικίας από 20-70 ετών. Στο ίδιο ίδρυμα είχε εργαστεί και ο ίδιος επί τρία χρόνια, μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε παραιτήθηκε.

Η αστυνομία ερεύνησε το πρωί το σπίτι του δράστη, την ώρα που στην Ιαπωνία έχει ανοίξει ο διάλογος σχετικά με το αν οι Αρχές θα μπορούσαν να είχαν προβλέψει τη δράση του 26χρονου, ο οποίος στο παρελθόν είχε δείξει «ζήλο» να σκοτώσει άτομα με αναπηρία, ενώ είχε στείλει και γράμμα σε πολιτικούς απειλώντας να σκοτώσει εκατοντάδες άτομα με ειδικές ανάγκες.