ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες διορθώσεις για τον ΕΝΦΙΑ

Δεν χάνουν τελικώς την έκπτωση ή απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ όσοι έχουν εισοδήματα από υψηλούς τόκους, βάσει νέας νομοτεχνικής βελτίωσης που έφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης στη Βουλή.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, διαγράφονται οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούσαν στην κατάργηση των εκπτώσεων 50% και 100% επί του ΕΝ.Φ.Ι.Α., σε φυσικά πρόσωπα που έχουν εισοδήματα από τόκους άνω των 300 ευρώ και 600 ευρώ αντίστοιχα.

Τη βελτίωση αυτή μαζί με την εξαίρεση των αγροτεμαχίων από τον υπολογισμό του συμπληρωτικού φόρου ΕΝΦΙΑ, θέμα για το οποιο κατατέθηκε τροπολογία, είχε προαναγγείλει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνοντας ότι «Οι απαλλαγές του ΕΝΦΙΑ θα ισχύουν ακριβώς όπως και πέρυσι. Δηλαδή δεν χάνουν την απαλλαγή όσοι έχουν εισοδήματα από υψηλούς τόκους.»

 «Δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με το ύψος των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων. Δηλαδή δεν χάνουν την απαλλαγή άνεργοι, πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρία άνω του 80%, ανεξάρτητα του ύψους των τόκων που έχουν».