ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Ανοίγει τις πύλες του το μουσείο Παγωτού στη Νέα Υόρκη

Ανοίγει τις πόρτες του για έναν μήνα, τον πιο κατάλληλο, δήλαδή τον Αύγουστο και υπόσχεται να χαρίσει ατελείωτες στιγμές δροσιάς και απόλαυσης. Πρόκειται για το μουσείο παγωτού, το οποίο όμως δυστυχώς, θα λειτουργήσει πολύ μακριά από εμάς, στη Νέα Υόρκη.
 
Ανάμεσα στους εκθέτες βρίσκονται τα πιο κλασικά παγωτατζίδικα της πόλης, όπως το Black Tap και το OddFellows Ice Cream Co. Πέρα όμως τους εκθέτες και την αναδρομή στην ιστορία και τα στοιχεία του παγωτού, το Μουσείο υπόσχεται μία πισίνα παγωτό μέσα στην οποία μπορείς να κολυμπήσεις, ή ένα δωμάτιο σοκολάτας στο οποίο μπορείς να βουτήξεις.
 
Το ίδιο το κόνσεπτ όμως είναι το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του εγχειρήματος. Ξεκινώντας από μία "σύναξη παγωτομανών ντιζάινερ, καλλιτεχνών και φίλων" το Μουσείο κινητοποιείται κυρίως από τη διάδραση με τα social media. To site του τονίζει ότι θα ζήσει κανείς μία "εμπειρία που μπορεί να του αρέσει και να κοινοποιήσει" ενώ ο λογαριασμός @museumoficecream στο instagram έχει ήδη γεμίσει με έργα τέχνης με θέμα το παγωτό.
 
Οι φαντασιώσεις θα γίνονται πραγματικότητα κάθε μέρα -εκτός από Τρίτες- από τις 29 Ιουλίου στο 100 ης Grasnevoort Street. Εισιτήρια – με το παγωτό να περιλαμβάνεται στην τιμή): $18 για ενήλικους, $12 παιδιά.