ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκότωσε στο ξύλο τη μητέρα του – Πως προσπάθησε να παραπλανήσει την αστυνομία

Μία ακόμα οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε, αυτή την φορά στην Πάτρα και πάλι εξαιτίας, του ότι όλοι ήξεραν αλλά κανείς δεν μιλούσε εγκαίρως στις Αρχές…

 

 

Ο λόγος για μια 53χρονη μητέρα που πέθανε ύστερα από 8 ημέρες μηχανικής υποστήριξης στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, εξαιτίας κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων που της προκάλεσε με τις γροθιές του ο ίδιος της ο γιος 28 ετών.

Σύμφωνα με συγγενείς και γείτονες, μάνα και γιος αντιμετώπιζαν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και έπαιρναν και οι δύο φαρμακευτική αγωγή, ενώ ήταν πολύ συχνοί οι ξυλοδαρμοί της μάνας μέχρι λιποθυμίας από τον γιο, χωρίς όμως κανείς από όσους γνώριζαν αυτό το δράμα να το πουν εγκαίρως στις Αρχές. Ο πατριός της οικογένειας ήταν αλκοολικός και έλειπε από το σπίτι όταν εκτυλίχθηκαν όλα.

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ο 28χρονος γιος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία.

Ειδικότερα, στις 19 Ιουλίου το βράδυ, η 53χρονη διεκομίσθη από την οικία της στην Πάτρα, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας και στη συνέχεια στο Ρίο, έχοντας υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και παρέμεινε νοσηλευόμενη στην μονάδα εντατικής θεραπείας, μέχρι χθες το μεσημέρι, όπου και απεβίωσε.

Στο πλαίσιο ερευνών των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, για τη διακρίβωση των συνθηκών θανάτου της 53χρονης, αξιοποιήθηκαν στοιχεία και πληροφορίες, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την προσαγωγή του 28χρονου, γιου της θανούσας, χθες αργά το βράδυ.

Μετά την ολοκλήρωση του προανακριτικού υλικού από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και την υποβολή του στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, εκδόθηκε σε βάρος του 28χρονου, ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και συνελήφθη.

Ο ίδιος ο γιος ήταν αρνητικός κατά την εξέτασή του και ισχυρίστηκε πως την βρήκε εκείνος στο σπίτι αναίσθητη και αιμόφυρτη, αλλά την άφησε εκεί και έφυγε όπως είπε μέχρι να συνέλθει και ειδοποίησε το ασθενοφόρο όταν πλέον αντιλήφθηκε, ότι δεν συνερχόταν…

Βεβαίως, οι Αρχές έμαθαν το ιστορικό της οικογένειας και αντιλήφθηκαν σύντομα και από τα στοιχεία που ανακάλυψαν, πως ο γιος ήταν εκείνος που την χτύπησε μέχρι αναισθησίας, την άφησε στο πάτωμα αιμόφυρτη, γύρισε πίσω στο σπίτι και αφού έκατσε κάποιες ώρες μαζί της κάλεσε το ΕΚΑΒ. Μάλιστα, όπως προέκυψε από την προανάκριση και άλλες φορές την είχε χτυπήσει μέχρι αναισθησίας και κάθε φορά περίμενε μέχρι να συνέλθει…

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και ενδεχομένως να οριστεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.