ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πόσο χρόνο ξοδεύει μια οικογένεια για να βγάλει την τέλεια φωτογραφία των διακοπών

Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μικρών και μεγάλων επηρεάζοντας την καθημερινότητα όλων.

 

Από τους χώρους εργασίας μέχρι τις διακοπές οι άνθρωποι ξοδεύουν επίσης πολλές ώρες με το κινητό τους ή βγάζοντας φωτογραφίες.

Μια έρευνα έδειξε επίσης πόσες ώρες ξοδεύει οικογένεια στις καλοκαιρινές διακοπές για να βγάλει την τέλεια φωτογραφία.

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα μια μέση οικογένεια, για παράδειγμα από τη Βρετανία, χάνει περίπου πέντε ώρες ποιοτικού χρόνου από τις οικογενειακές διακοπές για να βγάλουν την τέλεια φωτογραφία και να τη δημοσιεύσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με τα smartphone συνεχώς στο χέρι ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο να βγάλει κανείς μια οικογενειακή φωτογραφία ή μια selfie.

Η έρευνα αναφέρει επίσης ότι με το βλέμμα συνεχώς στο φακό χάνεται συνεχώς ο πολύτιμος χρόνος που μπορεί να περάσει μια οικογένεια μαζί και χάνουν έτσι την επικοινωνία μεταξύ τους. Άλλη έρευνα αναφέρει επίσης ότι οι γονείς παραδέχονται ότι βγάζουν περίπου 24 φωτογραφίες τη μέρα ενώ ένα ποσοστό 11% βγάζει ακόμη και 50 φωτογραφίες κάθε μέρα. Για κάποιες φωτογραφίες μάλιστα που λαμβάνουν οι γονείς, ξοδεύουν άλλα τέσσερα λεπτά για να την τελειοποιήσουν.

Δεν προκαλεί μάλιστα καμία έκπληξη ότι κάποιες φορές βάζουν ακόμη και τα μικρά παιδιά τους να βγάλουν φωτογραφίες πράγμα το οποίο στις διακοπές μπορεί να διαρκέσει και 5 λεπτά για να είναι όπως τη φαντάζονται και να μπορέσουν να την ανεβάσουν στα κοινωνικά δίκτυα.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους γονείς να περνούν περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους και ιδιαίτερα την περίοδο των διακοπών να προσπαθούν να αφήνουν μακριά την τεχνολογία, τα κινητά και τις συνεχείς φωτογραφίες.