ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η καταπράσινη νησίδα στην Ελλάδα που είχαν βάλει στο μάτι οι Beatles

Ο Τσουγκριάς είναι νησίδα των Σποράδων και βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι Σκιάθου. Καλύπτεται από πυκνή βλάστηση, από πεύκα και διαθέτει πολλές όμορφες παραλίες, με αποτέλεσμα να αποτελεί δημοφιλή προορισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Ο τοπικός μύθος θέλει ακόμα και τους Beatles να έχουν επισκεφτεί τη Σκιάθο στα '60ς και να προσπαθούν με επιμονή να αγοράσουν τον Τσουγκριά, το νησάκι απέναντι από την πόλη της Σκιάθου με την υπέροχη παραλία και το εκκλησάκι του Αγίου Φλώρου σκαρφαλωμένο στο βράχο. Ο επίγειος παράδεισος δεν πουλήθηκε ακόμα. Καλύπτεται από πυκνή βλάστηση, από πεύκα και διαθέτει πολλές όμορφες παραλίες, με αποτέλεσμα να αποτελεί δημοφιλή προορισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Θα φτάσετε με το καραβάκι από το λιμάνι της Σκιάθου ή των Αχλαδιών ενώ στη διαδρομή ο καπετάνιος θα σας πει ότι στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ο εφοπλιστής Θωμάς Επιφανειάδης, ανέθεσε στον αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Βογιατζή την κατασκευή εξωκλησιού στην μνήμη των Αγίων Φλώρου και Λαύρου, στο τότε ιδιοκτησίας του νησάκι. Έτσι κτίσθηκε αυτό το εξωκλήσι, η εκκλησία του γκρεμνού, όπως την αποκαλούν οι ψαράδες.

πηγή: womantoc