Sports

Κλάμα… ο βορειοκορεάτης αρσιβαρίστας: «Συγγνώμη Κιμ Γιονγκ Ουν που δεν πήρα το χρυσό»

Όταν ο δημοφιλής Βορειοκορεάτης αθλητής της άρσης βαρών Om Yun-Chol κέρδιζε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του 2012 ευχαριστούσε την πολιτεία και αφιέρωνε τη νίκη του στον μεγάλο ηγέτη. Χθες, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, κατάφερε να πάρει μόνο… το αργυρό μετάλλιο και με λυγμούς ζήτησε συγγνώμη στον Κιμ Γιονγκ Ουν.

 

Ο αθλητής με ύψος μόλις 1.50μ. τέσσερα χρόνια πριν είχε ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία των 56 κιλών. «Τα αίτια της βελτίωσής μου και το πώς κατάφερα να κερδίσω το χρυσό μετάλλιο τα οφείλωστην αγάπη και την υποστήριξη που μου πρόσφερε ο μεγάλος ηγέτης ο Κιμ Γινγκ Ουν», δήλωνε τότε ο Χολ.

Ωστόσο, σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά τη μεγάλη νίκη για χάρη του μεγάλου δικτάορα (!), ο 16χρονος Κινέζος Long Qingquan του πήρε το χρυσό πετυχαίνοντας μάλιστα νέο παγκόσμιο ρεκόρ. 

«Θα με εμπνέει για πάντα και ζητάω συγγνώμη που δεν κατάφερα να επιστρέψω με το χρυσό» είπε λυπημένος ο Ομ, αναφερόμενος στον Κιμ Γιονγκ Ιλ που πέθανε τον Δεκέμβριο του 2011. 

«Ελπίζω να έχω την ευκαιρία την επόμενη φορά στο Τόκιο το 2020 να αγωνιστώ και να ξαναφέρω το χρυσό και να εκφράσω με αυτό τον τρόπο την ευγνωμοσύνη μου στον ηγέτη μας. Δεν μπορώ να είμαι ήρωας για το λαό με το αργυρό μετάλλιο, είτε είναι από Ολυμπιακούς είτε είναι από κάποια άλλη διοργάνωση», είπε και ήταν σαν να θρηνούσε.