Sports

Εθνική πόλο φτιαγμένη από ατσάλι. 9-9 την παγκόσμια πρωταθλήτρια Σερβία

Πραγματοποιώντας μεγάλη εμφάνιση η Εθνική Ανδρών ήρθε ισόπαλη 909 κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης Σερβία.

Η ελληνική ομάδα θα μπορούσε ακόμη και να νικήσει στο «Μαρία Λενκ» του Ρίο ντε Τζανέιρο, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής στον Α΄ όμιλο, ωστόσο, ο βαθμός της ισοπαλίας είναι πολύτιμος.

Χαρακτηριστικό των Ελλήνων διεθνών, η εξαιρετική άμυνα που έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, υποχρεώνοντας μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου να σκοράρει μόλις ένα γκολ σε δύο οκτάλεπτα, διάστημα στο οποίο η ελληνική ομάδα προηγήθηκε 4-1! 

Το γκολ του Φουντούλη στις αρχές της τρίτης περιόδου ανέβασε τη διαφορά στα τέσσερα γκολ, αλλά, όπως ήταν αναμενόμενο, οι Σέρβοι αντέδρασαν, βελτίωσαν την επιθετική λειτουργία τους, αξιοποίησαν τις κερδισμένες αποβολές και μείωσαν σε 3-5, 5-6.

Ο Τσουκ ισοφάρισε για πρώτη φορά στο παιχνίδι σε 8-8 και ο Νίκιτς έδωσε προβάδισμα 9-8 στη Σερβία στα 2΄23΄΄ πριν τη λήξη, στη μοναδική φορά που οι «πλάβι» πέρασαν μπροστά, αλλά ο Φουντούλης ισοφάρισε στο τελικό 9-9, 1΄47΄΄ πριν τη λήξη. 

Για την Ελλάδα σκόραραν οι Φουντούλης 4, Βλαχόπουλος 2, Γεννηδουνιάς, Ποντικέας, Κολόμβος, ενώ τα γκολ των Σέρβων πέτυχαν οι Φιλίποβιτς 2, Πρλαϊνοβιτς, Στ. Μίτροβιτς, Γκότσιτς, Τσουκ, Νίκιτς, Άλεξιτς και Γιάκσιτς.