Sports

ΝΤΡΟΠΗ! Κανένας από την Πολιτεία δεν πήγε να υποδεχθεί τον Γιαννιώτη – Ήρωας για τους απλούς Έλληνες (Βίντεο)

Το παγερό και αχάριστο πρόσωπό της έδειξε για ακόμη μια φορά η Πολιτεία, καθώς ο αργυρός Ολυμπιανίκης της κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης, Σπύρος Γιαννιώτης, ήταν μόνος του στην αίθουσα αφίξεων του Ελ. Βενιζέλος. Με την ελληνική σημαία στην πλάτη του και τον άθλο πολυετών κόπων, ο σπουδαίος έλληνας αθλητής δεν έγινε δέκτης συγχαρητηρίων εκ μέρους του κράτους, καθώς ΚΑΝΕΝΑΣ επίσημος δεν ήταν εκεί για να τον υποδεχθεί. Η οικογένεια, οι φίλοι, δημοσιογράφοι και όλη η Ελλάδα ήταν δίπλα του. Καλώς όρισες Σπύρο Γιαννιώτη, κορυφαίε αθλητή!

 

 

«Έχω ανατριχιάσει. Είναι μοναδικές οι στιγμές. Δεν υπάρχουν λόγια. Σήμερα ήταν η πρώτη δόση ρεαλισμού γι' αυτό που έκανα χθες, προχθές, έχουμε μπερδέψει και τις μέρες. Αισθάνομαι απίστευτη ικανοποίηση. Τόσα χρόνια προσπάθειας, υπομονής και θέλησης, απωθημένου, έγινε πραγματικότητα», είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο Σπύρος Γιαννιώτης και στη συνέχεια ρωτήθηκε γιατί δεν έκανε ένσταση, καθώς έκανε ακριβώς τον ίδιο χρόνο με τον Ολλανδό αντίπαλό του.

«Ο Ολλανδός ήταν αυτός που ακούμπησε πρώτος το χέρι του στο φίνις, εγώ ήμουν δεύτερος. Στόχος μου ήταν το μετάλλιο, αυτό έγινε και ήταν συγκλονιστικό».

Με μια γαλανόλευκη σημαία περασμένη στο λαιμό του και ένα χαμόγελο ευτυχίας ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του, ο Σπύρος Γιαννιώτης εμφανίστηκε στην αίθουσα αφίξεων, όπου εισπέπραξε ζεστά και παρατεταμένα χειροκροτήματα από όσους βρέθηκαν εκεί για να τον υποδεχθούν. Σε μια υποδοχή ήρωα από απλούς ανθρώπους, όπως του αξίζει.

Έδειξε το μετάλλιό του και άκουσε μπράβο, την ώρα που συγγενείς, φίλοι, πολίτες και μέλη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας τον χειροκροτούσαν και του φώναζαν "μπράβο".

"Τα έδωσα όλα, ήξερα πως ήταν η τελευταία μου κούρσα. Πήγαινα με κλειστά μάτια" είπε στις πρώτες του δηλώσεις, εμφανώς συγκινημένος και με την ταπεινότητα και την ευγένεια που τον διακρίνουν εδώ και πολλά χρόνια. Δεν ήταν λίγοι οι πολίτες που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο και θέλησαν να τον πλησιάσουν για να του δώσουν συγχαρητήρια για τη σπουδαία επιτυχία του.

"Είναι πολύ ωραίο να σταματάς ψηλά. Νιώθω ολοκληρωμένος. Θέλω να ξεκουραστώ" τόνισε και απαντώντας σε ερώτηση για το μέλλον του, δεν έκρυψε πως ακόμη δεν το έχει σκεφτεί. Σίγουρα όμως, θα έχει να κάνει με τον αθλητισμό. Άλλωστε, αυτό είναι η ζωή του τα τελευταία 30 χρόνια!

Μετά την αίθουσα αφίξεων, ο Σπύρος Γιαννιώτης βρέθηκε στην αίθουσα Τύπου του αεροδρομίου για να μιλήσει στους δημοσιογράφους για τον άθλο της Βραζιλίας.

 
 

Πηγή φωτό: newsit

Πηγή εξωτερικής φωτο: Intime