MEDIA

Το παρασκήνιο – Η έκπληξη Βαρδινογιάννη, το «χτύπημα» Μαρινάκη κρίνουν τη μάχη των τηλεοπτικών αδειών

Οι φήμες για Κοντομηνά, οι προθέσεις Κυριακού, η ισχύς Αλαφούζου, η ειδική μεταχείριση Καλογρίτσα και οι σχέσεις Σαββίδη-Καμμένου
Η μητέρα των μαχών για την απόκτηση μιας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας ξεκινά σήμερα 30 Αυγούστου του 2016 και μετά τα χθεσινά παρατράγουδα με τις εγγυητικές επιστολές και τον αποκλεισμό του Έψιλον (Ε) από τη διαδικασία το βλέμμα στρέφεται σε δύο διεκδικητές των τηλεοπτικών αδειών.
Πρόκειται για τον όμιλο Βαρδινογιάννη και την υποψηφιότητα Μαρινάκη που θεωρείται απίθανο να μην λάβουν δύο εκ των τεσσάρων αδειών, αν όχι τρεις καθώς ο όμιλος Βαρδινογιάννη έχει διπλή υποψηφιότητα με αποτέλεσμα να «απομένουν» για τους υπόλοιπους δύο ή και μια άδεια.
Καλά πληροφορημένες πηγές εκτιμούν ότι ο όμιλος Βαρδινογιάννη θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στη λήψη άδειας για την εκ Κύπρου ορμώμενη Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος και λιγότερο στο Star. 
Άλλωστε μαζί με τον κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη αναμένεται να βρίσκεται στην αίθουσα της Γενικής Γραμματείας και ο άνθρωπος που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Star επί πολλά έτη ο κ. Π. Κυριακόπουλος ενώ το Star θα διεκδικήσει την άδεια με εκπρόσωπο τον κ. Κάρολο Αλκαλάι.
Την άδεια στιγμή όλοι οι υποψήφιοι αναμένουν πολύ δυνατό «χτύπημα» στη δημοπρασία από τον όμιλο Μαρινάκη και μάλιστα από την αρχή γεγονός που μπορεί να ανεβάσει το τίμημα σε απροσδόκητα υψηλά επίπεδα και να δυσκολέψει τη διαδικασία για τους επόμενους γύρους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που ο όμιλος Βαρδινογιάννη αποκτήσει άδεια μέσω της Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος το Star θα κινηθεί προς την κατεύθυνση θεματικής άδειας στον ψυχαγωγικό τομέα.
Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται αναφέρουν ότι ο Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος θα επιδιώξει να αποκτήσει την ταινιοθήκη του Mega αλλά και να «κρατήσει» μεγάλες συμφωνίες με διεθνείς παρόχους περιεχομένου όπως η Sony.
Εν τω μεταξύ και οι υπόλοιποι υποψήφιοι δεν αναμένεται να καταθέσουν εύκολα τα όπλα. 
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Alpha βρίσκεται σε επαφή με τον όμιλο Λάτση προκειμένου να ενισχύσει την δυναμική του στη δημοπρασία αλλά και μετέπειτα.
Για τον όμιλο Καλογρίτσα είναι αναμενόμενο να προκαλείται το ενδιαφέρον μετά την αποδοχή της εγγυητικής παρά το γεγονός ότι κατατέθηκε με καθυστέρηση και τον πρωτόκολλο ήταν κλειστό. 
Οι πλευρές ΣΚΑΙ και Antenna είναι προφανές ότι έχουν τη δυνατότητα να χτυπήσουν το διαγωνισμό αν και το δεύτερο τις τελευταίες ώρες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα είχε πρόβλημα αν αποκτήσει θεματική άδεια ψυχαγωγικού χαρακτήρα. 
Ερωτηματικό αποτελεί η πλευρά του Ιβάν Σαββίδη ο οποίος στην υποψηφιότητά του περιέλαβε στο στελεχιακό δυναμικό δημοσιογράφους που είναι στενοί συνεργάτες του κ. Πάνου Καμμένου. 
Σε κάθε περίπτωση τις επόμενες ημέρες το τηλεοπτικό τοπίο θα είναι διαφορετικό και ουδείς μπορεί να θεωρήσει ως χαμηλή την πιθανότητα κανένα από τα σημερινά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας να μην είναι κάτοχος άδειας και να είναι αναγκασμένα εκ των πραγμάτων είτε να κλείσουν είτε να στραφούν στη διεκδίκηση θεματική άδειας.
www.bankingnews.gr