MEDIA

Σε νέους ιδιοκτήτες 2 από τις 4 άδειες – Απόψε ολοκληρώνεται η δημοπρασία – Όλο το παρασκήνιο

Με τις δύο από τις τέσσερις άδειες να έχουν ήδη κατακυρωθεί σε νέους ιδιοκτήτες συνεχίζεται σήμερα από τις 7 το πρωί η διαδικασία δημοπράτησης των τηλεοπτικών συχνοτήτων.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μεσάνυχτα κλείδωσε και η δεύτερη τηλεοπτική άδεια, υπάρχει μηδενική ροή πληροφοριών από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης για την ταυτότητα των επιτυχόντων. Η διαδικασία δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί ακόμη και σήμερα το βράδυ.

Οι εμπλεκόμενοι εξακολουθούν να είναι απολύτως αποκομμένοι από τον έξω κόσμο, γι'αυτό και δεν γνωρίζουμε σε ποιους έχει κατακυρωθεί το πρώτο σκέλος των αδειών. Πληροφορίες χθες το απόγευμα ανέφεραν, πάντως, ότι από νωρίς υπήρξε έντονο "ποδοσφαιρικό" ενδιαφέρον, φωτογραφίζοντας έτσι την πρώτη μάχη ανάμεσα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ιβάν Σαββίδη. Το ύψος των προσφορών -έλεγαν οι ίδιες πληροφορίες- κινείται μέχρι στιγμής σε αρκετά υψηλά επίπεδα. 

Χθες το βράδυ υπήρξε έντονη φημολογία για τον νικητή του πρώτου γύρου, για τον λόγο αυτό, κυβερνητικές πηγές έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι η διαδικασία είναι κλειστή και ότι όποια ονόματα αναφέρονται στις φήμες και στις διαδόσεις, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα για τον απλούστατο λόγο, ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει.

Η πρώτη άδεια κατακυρώθηκε περίπου 8 ώρες μετά την έναρξη της διαδικασίας, ωστόσο οι υποψήφιοι -παρά την κόπωση- δεν θέλησαν να κάνουν μεγάλο διάλειμμα, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία. Έτσι συμφωνήθηκε να ξεκινήσει αμέσως η δημοπράτηση της δεύτερης άδειας και να ακολουθήσει στην συνέχεια ένα μεγαλύτερο διάλειμμα για φαγητό και ύπνο.

Σήμερα, ξεκίνησε η δημοπράτηση της τρίτης άδειας ίγο μετά τις επτά το πρωί και αφού ολοκληρωθεί θα ξεκινήσει αμέσως η δημοπράτηση και της τέταρτης άδειας που θα σημάνει το τέλος της διαδικασίας.

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την άρση της υποχρέωσης εμπιστευτικότητας που δεσμεύει όλους τους εμπλεκομένους στον διαγωνισμό, θα εκδοθεί λεπτομερής κυβερνητική ανακοίνωση στην οποία θα αναφέρονται οι νικητές και το τελικό τίμημα κατακύρωσης της κάθε τηλεοπτικής άδειας, ή το σύνολο του τιμήματος και για τις τέσσερις άδειες συνολικά.