MEDIA

Οι επόμενες κινήσεις των νέων καναλαρχών – Μαρινάκης για MEGA, Καλογρίτσας για Alpha;

Εντείνονται οι διεργασίες στο τηλεοπτικό πεδίο, με όλα τα μέτωπα αυτή τη στιγμή να είναι ανοικτά. Από τη μία πλευρά τα κανάλια που δεν έχουν εξασφαλίσει την άδεια – ήδη, πληροφορίες αναφέρουν ότι το Star προσανατολίζεται να ακολουθήσει το δικό του δρόμο, καθώς η ιδιοκτησία φέρεται να έχει αποφασίσει τη μετατροπή του καναλιού από ενημερωτικό σε θεματικό, κίνηση η οποία θα μειώσει σημαντικά τα λειτουργικά έξοδα, αλλά θα οδηγήσει σε αδιέξοδο και τους εκατοντάδες εργαζόμενους στον τομέα της ενημέρωσης.

Σε ότι αφορά του νεο- εισερχόμενους στο χώρο Βαγγέλη Μαρινάκη και Χρήστο Καλογρίτσα, γνωρίζουν ότι έχουν σημαντικό και δύσκολο δρόμο να διανύσουν, καθώς δεν διαθέτουν τηλεοπτικό σταθμό και τις υποδομές του, κάτι που συνεπάγεται ότι θα πρέπει να δαπανήσουν ένα σημαντικό ποσό, προκειμένου να στήσουν από την αρχή το τηλεοπτικό τους κανάλι σε μία εποχή, που οι επενδύσεις – και με δεδομένη τη δαπάνη για την εξαγορά της άδειας- φαντάζουν ολοένα και πιο δύσκολες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το Mega, ενώ ο Χρήστος Καλογρίτσας στοχεύει σε συνεργασία με τον Δημήτρη Κοντομηνά και τον Alpha.

O Βαγγέλης Μαρινάκης έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με μετόχους του Mega και συζητάει το ενδεχόμενο αγοράς της υλικοτεχνικής υποδομής του καναλιού, που ανήκει στην εταιρία «Τηλέτυπος». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η συμφωνία που προκρίνει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, δεν αφορά την εξ΄ ολοκλήρου αγορά του Mega, γιατί μαζί θα "παντρευόταν" και τα χρέη της "Τηλέτυπος", αλλά μόνο την υλικοτεχνική υποδομή. Ωστόσο άλλες πηγές αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο, η συμφωνία – εφόσον υπάρξει- να περιλαμβάνει και τη συμμετοχή κάποιων μετόχων του Mega στη νέα επιχειρηματική προσπάθεια ή ακόμα να εμπεριέχει προβλέψεις για την αξιοποίηση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού.

Σε ότι αφορά στον Χρήστο Καλογρίτσα, πρώτη επιλογή για επένδυση φαίνεται πως είναι ο Alpha του Δημήτρη Κοντομηνά, με τον οποίο έχουν γίνει επαφές και έχει προκύψει ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η επικοινωνία των δύο πλευρών γίνεται σε καθημερινή βάση, καθώς αμφότερες δείχνουν ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση της συμφωνίας που και θα δώσει στον Καλογρίτσα αυτό που αποζητούσε, και θα διατηρήσει τον Alpha εντός του τηλεοπτικού τοπίου.