ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βαρεμένος για την αποκάλυψη της εφημερίδας «Αγορά»

Την αποκάλυψη της εφημερίδας «Αγορά», που έφερε στο φως επιστολή-βόμβα της Κομισιόν, στην οποία επισημαίνεται ότι ήταν απόφαση της Αθήνας να μην νομοθετήσει το δικαίωμα του δανειολήπτη να υποβάλλει πρόταση εξαγοράς του δανείου του πριν καταλήξει στα funds, σχολίασε ο Γιώργος Βαρεμένος, μιλώντας στον Real fm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή.

«Αυτό το παιχνίδι των δανειστών είναι γνωστό. Ο κ. Γιούνκερ το έχει ξανακάνει αυτό .Δεν νομίζω ότι είναι σωστό και δίκαιο αυτού του είδους η συμπεριφορά. Δηλαδή, να τα ρίχνουμε στην άλλη πλευρά ενώ τα τελεσίγραφα ήταν δεδομένα κάθε φορά που η διαπραγμάτευση έφτανε στα όρια» τόνισε ο αντιπρόεδρος της βουλής.

«Το έχει κάνει και άλλες φορές και δεν είναι σωστό να το επαναλαμβάνει» πρόσθεσε.

Ο κ. Βαρεμένος αναφέρθηκε και στο θέμα που έχει προκύψει με τις αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών.

«Δεν θεωρώ ότι είναι ο πιο κατάλληλος χρόνος για να γίνει μια συζήτηση επί της ουσίας. Πρέπει να πέσουν οι τόνοι και γίνει ο διάλογος που πρέπει να γίνει» είπε, σημειώνοντας πως το θέμα μπήκε στην ατζέντα για κομματικές στοχεύσεις.

«Δεν είπα ότι δεν είναι θέμα ουσίας, αλλά το πως τοποθετείται σε κάθε συγκυρία ένα κόμμα έχει να κάνει και με στοχεύσεις πολιτικές και κομματικές», ανέφερε μάλιστα, ερωτηθείς για τη στάση των ΑΝΕΛ.