ΥΓΕΙΑ

Το σεξ ενισχύει την πίστη μας στον… Θεό

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Duke ανακάλυψαν ότι η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να ενισχύσει την πίστη μας στο θεό, κυρίως στους άνδρες.

 

Το σεξ και η απουσία ρούχων απελευθερώνει την ορμόνη οξυτοκίνη, η οποία βοηθάει στον έλεγχο της διάθεσης και δημιουργεί οικειότητα ανάμεσα στο ζευγάρι.

Μας ενδιαφέρει να αντιληφθούμε τους βιολογικούς παράγοντες που μπορεί να ενισχύουν τις πνευματικές εμπειρίες και η οξυτοκίνη φαίνεται να σχετίζεται με τον τρόπο που το σώμα υποστηρίζει την πνευματική μας πίστη, είπε ο καθηγητής Patty Van Capellen.

Καθώς το σεξ είναι κάτι που σε κάνει να αισθάνεσαι καλά, είπε ο καθηγητής, θεωρείται ότι αυτό μπορεί να συνεισφέρει στα θρησκευτικά συναισθήματα κυρίως ανάμεσα στους άνδρες.

Η έρευνα έδειξε ότι η οξυτοκίνη, ενισχύει τα θετικά συναισθήματα, όπως η ευγνωμοσύνη, η ελπίδα, η έμπνευση, η αγάπη και η ηρεμία, όλα δηλαδή τα συναισθήματα που προηγουμένως έχουν συνδεθεί με την πνευματικότητα.

Στους άνδρες που τους χορηγήθηκε οξυτοκίνη ήταν πιο πιθανό να πουν ότι η πνευματικότητα είναι σημαντική στη ζωή τους η οποία αποκτά νόημα και σκοπό.

Πηγή: Independent