ΔΙΕΘΝΗ

Εξώφυλλο στο Playboy μια μουσουλμάνα με μαντίλα (ΦΩΤΟ)

Tο αμερικανικό Playboy Οκτωβρίου σπάει για ακόμη μια φορά τα ταμπού και για πρώτη κυκλοφορεί με εξώφυλλο μια μουσουλμάνα, η οποία φωτογραφίζεται με μαντίλα. 

 

Πρόκειται για τη δημοσιογράφο Νούρ Τάγκουρι, η οποία στη συνέντευξή της στο περιοδικό αναφέρεται στις δυσκολίες που έχει συναντήσει για την επιλογή της να φοράει μαντίλα:

«Για να είμαι ειλικρινής. Πιστεύω πώς να είσαι μια μουσουλμάνα που φέρει μαντίλα, με έχει βοηθήσει να κερδίσω την εμπιστοσύνη [όλων όσων κάνω συνέντευξη]. Ξέρω πως είναι να εκμεταλλεύεται κάποιος την κοινωνία από την οποία προέρχεσαι και να αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά της. Εγώ δεν θέλω να το κάνω αυτό. Ξέρω πως η πραγματική ιστορία ενός ανθρώπου μπορεί να δώσει πραγματικά κίνητρα».

Mεταξύ άλλων το PlayBoy σημειώνει ότι η 22χρονη «μας αναγκάζει να αναρωτηθούμε γιατί είμαστε τόσο προκατειλημμένοι με μια γυναικά που καλύπτει συνειδητά το κεφάλι της χωρίς να μπορούμε να πάρουμε ποτέ απάντηση.

«Με την Ταγκούρι θα καταρριφθούν όλα τα στερεότυπα και θα ανοίξουν νέοι δρόμοι» σχολιάζει το περιοδικό. 

Οταν την ρωτούν με τι θα αισθάνεται ευτυχισμένη αν αλλάξει, τονίζει: «Θα έχω καταφέρει να κάνω την αλλαγή όταν όλα τα κορίτσια συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να κάνουν ότ θέλουν χωρίς να χρειάζεται να θυσιάσουν την προσωπικότητά τους. Μπορεί να ντύνομαι λίγο διαφορετικά, αλλά είμαι μια αφηγήτρια, ομιλήτρια, επιχειρηματίας και περήφανη που έχω ανοίξει πόρτες σε χιλιάδες νέους ανθρώπους. Πρόσφατα ήρθε μια μητέρα και μου είπε ότι η κόρη της πηγαίνει στην έκτη και μόλις ξεκίνησε να φοράει μαντήλα. Μου είπε ότι πολλά άλλα κορίτσια την πειράζουν και της κάνουν bullying και εκείνη μόλις γυρνάει σπίτι ψάχνει τα βίντεό μου στο Υοutube. 

Η νεαρή γυναίκα στέλνει και ένα μήνυμα στους αναγνώστες του περιοδικού:

«Ζήστε τη ζωή αληθινά και ενθαρρύνετε και τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Στηρίξτε ο ένας τον άλλον. Κάντε το καλό, μη φοβάστε και θυμηθείτε ότι όλα όσα θέλετε είναι έξω από τη ζώνη… ασφαλείας σας.

Πάντως, όταν η Νούρ ανακοίνωσε πως θα εμφανιστεί στο περιοδικό, η προσωπική της σελίδα στο Instagram γέμισε από αρνητικά σχόλιο…

Την περασμένη χρονιά το Playboy αποφάσισε να αλλάξει προσανατολισμό και να μην παρουσιάζει τις γυναίκες ως «ερωτικά–αντικείμενα».