ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κούλογλου: Φυσικά και είναι δουλειά της κυβέρνησης να έχει κάποια φιλικά ΜΜΕ

«Φυσικά και είναι δουλειά της κυβέρνησης να έχει κάποια φιλικά ΜΜΕ. Όταν μια κυβέρνηση έχει όλα τα μέσα εναντίον της, όταν φτιάχνεται ένα καινούργιο τηλεοπτικό τοπίο, θέλει να έχει και κάποια ΜΜΕ φιλικά προσκείμενα» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου ερωτηθείς για τη διαδικασία απόκτησης τηλεοπτικών αδειών.

Μιλώντας στον Αθήνα 9,84, και σε ερώτηση αν είναι ικανοποιημένος από την εξέλιξη της διαδικασίας με τις τηλεοπτικές άδειες, είπε πως δεν πιστεύει ότι είναι κανείς πολύ ικανοποιημένος από την εξέλιξη με τις τηλεοπτικές άδειες, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση δεν πέτυχε το στόχο της, που ήταν να αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο με έναν σταθμό που δεν θα την πολεμούσε.

Όπως είπε, προφανώς η κυβέρνηση είχε ως στόχο να υπάρξει στο τηλεοπτικό τοπίο και έναν σταθμός που να μην είναι τόσο φανατικός της πολέμιος. Πρόσθεσε πως το αντίθετο μέτωπο συνασπίστηκε εναντίον της και έγινε όλη αυτή η αντιπαράθεση με τα πόθεν έσχες και το πόθεν έσχες του κ. Καλογρίτσα, μια αντιπαράθεση την οποία έχασε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον κ. Κούλογλου, από την άλλη πλευρά, στο θεσμικό επίπεδο, η κυβέρνηση βγαίνει κερδισμένη γιατί έπαιξε με τους κανόνες, δηλαδή οι ίδιοι οι κανόνες οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα.