ΔΙΕΘΝΗ

Πρωτοφανές ιατρικό λάθος σε νοσοκομείο των Σκοπίων

Η περιπέτεια της Γιασμίνκα Βελκόβσκα άρχισε πριν από περίπου τρία χρόνια όταν εισήχθη στο νοσοκομείο «8η Σεπτεμβρίου» στα Σκόπια για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση ενός καρκινώματος από το παχύ της έντερο.

 

 

 

Η εγχείρηση έγινε, αλλά πολύ γρήγορα η γυναίκα άρχισε να καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά: «Ενώ ανάρρωνα, ήρθαν οι γιατροί και με ρώτησαν αν αερίζομαι. Τους απάντησα «ναι, αλλά τα αέρια βγαίνουν από τον κόλπο μου».

Εκείνοι μου απάντησαν πως αυτό θα περνούσε σύντομα και ότι θα γινόμουν μια χαρά. Ωστόσο σύντομα άρχισαν να βγαίνουν κάποιες εκκρίσεις από τον κόλπο μου και τότε άρχισε να με πλημμυρίζει ο φόβος. Ήταν μια πολύ τραυματική εμπειρία», δηλώνει σήμερα η άτυχη γυναίκα.

Ενώ η κατάσταση επιδεινωνόταν, οι γιατροί συνέχισαν να την καθησυχάζουν, με αποτέλεσμα εκείνη να απευθυνθεί σε άλλους ειδικούς οι οποίοι της συνέστησαν να κάνει μια ακτινογραφία.

Τότε ακριβώς η άτυχη γυναίκα συνειδητοποίησε το μέγεθος του λάθους των γιατρών: όχι μόνο δεν κατάφεραν να της αφαιρέσουν τα καρκινικά κύτταρα, αλλά στη συνέχεια ένωσαν το κόλον της με τον κόλπο της.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Βελκόβσκα αποφάσισε να απευθυνθεί σε άλλο νοσοκομείο για την επέμβαση αφαίρεσης του όγκου και τη διόρθωση του τραγικού λάθους των γιατρών.

Παράλληλα, προσέφυγε στη δικαιοσύνη διεκδικώντας αποζημίωση από το νοσοκομείο, προτού οι δύο πλευρές έλθουν σε συμβιβασμό, σύμφωνα με τον οποίον η γυναίκα θα λάβει 33.000 δολάρια.

Η ταλαιπωρία της όμως δεν τελείωσε εκεί, αφού η διοίκηση του νοσοκομείου αρνείται ακόμη και σήμερα να της καταβάλει ολόκληρο το ποσό, έχοντας πληρώσει μόνο τα δύο τρίτα στην ταλαιπωρημένη γυναίκα, με τον ισχυρισμό ότι δεν υποχρεούται να καταβάλει τα υπόλοιπα 11.000 δολάρια, αφού η ασφαλιστική της εταιρεία αρνήθηκε να καλύψει όλο το ποσό της αποζημίωσης.

Πηγή: Fox News