ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μάχη» στη Βουλή. Τσίπρας :Οι φίλοι σας θα πληρώσουν. Μητσοτάκης: Είστε απολογούμενος, όχι κατήγορος (LIVE)

Η ΝΔ είναι απέναντι στον αγώνα να σπάσουμε το αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής. Εδώ και ένα μήνα παίζεται από το παλιό πολιτικό σύστημα και τα συστημικά Μέσα που το στηρίζουν, το παιχνίδι της "αριστερής παρένθεσης", τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια της συζήτησης στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή.

 

 

Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι έχει προστρέξει από πέρυσι να υποστηρίξει τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών και πρόσθεσε: Μεταρρυθμίσεις για τη ΝΔ σημαίνουν απολύσεις, απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους.

«Τώρα που βλέπετε ότι ο διαγωνισμός προχωρά κανονικά, κάνετε ό,τι μπορείτε για να τον απονομιμοποιήσετε», είπε, απευθυνόμενος στην ΝΔ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Σε αυτόν τον τόπο θα μάθουν όλοι και πρώτα απ' όλα εσείς, ότι ο νόμος ισχύει για όλους» τόνισε.

Για την αξιολόγηση

Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει στην ώρα της και το ζήτημα του χρέους είναι για πρώτη φορά αντικείμενο συζήτησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Είστε απολογούμενος, όχι κατήγορος

«Δεν έρχεστε ως κατήγορος, απολογούμενος είστε για τα ζητήματα διαφάνειας και διαπλοκής», είπε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την παιδεία.

«Αφιερώσατε 20 λεπτά για να κάνετε γενικές αναφορές στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση. Μάλλον ο λογογράφος σας έμπλεξε τις ομιλίες, σας έδωσε μία ομιλία που κάνατε πριν από τρεις μήνες. Δεν ακούσατε τίποτα για τον Καλογρίτσα και για τα νέα τρίγωνα της διαπλοκής», επεσήμανε.

Όπως είπε, η κοινωνία ενδιαφέρεται περισσότερο για τα σχολεία από το πώς θα αποκτήσει η κυβέρνηση πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης και κατέληξε με νόημα: «Δεν θα μπω στον πειρασμό να αποπροσανατολίσω την συζήτηση».

Αναμένουν έκπληξη από τη ΝΔ

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα κονταροχτυπηθούν στην πρώτη “μάχη” της χρονιάς με την ατζέντα να “ανοίγει” και στα “καυτά” ζητήματα, πέρα από την Παιδεία, της επικαιρότητας που συνθέτουν το πολιτικό “καμβά” των ημερών: Διαπλοκή, τηλεοπτικές άδειες, τράπεζα Αττικής, διαπραγμάτευση, αξιολόγηση. Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση μάλιστα, όπως λέγεται, βρίσκονται σε ετοιμοτητα προκειμένου να απαντήσουν σε κάθε πιθανή… έκπληξη του αντίπαλου στρατοπέδου.

Σύμφωνα μάλιστα με το σημερινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της “Αυγής” ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται “εισηγήσεις για πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση ή κάποιον υπουργό, ώστε να πολιτικοποιηθεί ο αγώνας του συστήματος διαπλοκής εν όψει της απόφασης του ΣτΕ την Παρασκευή σχετικά με τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες”.