MEDIA

Γιατί ο Λεβέντης «τα έβαλε» με τον Παπαδάκη

Στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη του ΑΝΤ1 επιχείρησε να ρίξει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης το θόρυβο που δημιουργήθηκε μετά τη δήλωσή του ότι δημοσκόπος του ζήτησε 10.000 ευρώ για να φτιάξει το ποσοστά του. Ο κ. Λεβέντης μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι αυτό το θέμα το ανέδειξε ως «βόμβα» ο κ. Παπαδάκης.

 

 

Ταυτόχρονα ο κ. Λεβέντης επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να δώσει το όνομα της εταιρείας και του δημοσκόπου λέγοντας «δεν θα κάψω εγώ έναν άνθρωπο στη Θεσσαλονίκη. Δεν θα εμ εμπιστεύεται κανείς μετά. Μια εμπιστευτική πρόταση ήταν», ενώ επανέλαβε ότι τον πλησίασε και του είπε ότι με 10.000 ευρώ μπορεί να βγει σε δημοσκόπηση με ποσοστό 7%.

«Αλλοιώθηκαν τα λεγόμενά μου. Εγώ δεν βγήκα να καταγγείλω ότι με πλησίασε ένας, να του δώσω 10.000 (ευρώ) για να μου βάλει μεγάλα ποσοστά (σε δημοσκόπηση). Εγώ βγήκα και είπα ότι είναι σάπιο το πεδίο αυτό» δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Ένωσης.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», είπε ότι «στις εκλογές όλοι μας έβαζαν 2% τη Δευτέρα και πέντε ημέρες αργότερα πήραμε 4% […] Εδώ παίζεται ένα παιχνίδι εντυπώσεων σε βάρος της κοινωνίας».

Μάλιστα αν και είπε ότι αλλοιώθηκαν τα λεγόμενά του πρόσθεσε σε σχέση με όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη: «Με πλησίασε ένας κύριος, μου είπε από ποια εταιρεία ήταν και μου είπε πως με λίγα χρήματα -περίπου 10.000 ευρώ- "μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε". Γιατί σας βλέπω ότι επιτίθενται πάλι όλοι εναντίον σας, σας παρουσιάζουν ότι πάτε με τον ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό την εξόντωσή σας».

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα μιλώντας στον ΑΝΤ1 επεσήμανε ότι τον προσέγγισαν από εταιρεία δημοσκοπήσεων και του ζήτησαν 10.000 ευρώ για να ανεβάσουν τα ποσοστά του κόμματός του σε μέτρηση.

«Με πλησίασε υπάλληλος εταιρείας δημοσκοπήσεων και μου είπε "δώσε μου 10.000 ευρώ για να σε δείξω 7-8%"», ανέφερε ο κ. Λεβέντης. Είπε μάλιστα ότι πρόκειται για γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων και η προσέγγιση έγινε στη Θεσσαλονίκη.

«Αν μου ζητηθεί θα το καταγγείλω επισήμως», είπε τότε ο κ. Λεβέντης.