ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μαρινόπουλος: Ποιοι μπαίνουν στο «τιμόνι» της νέας εταιρείας

Στην τελική ευθεία για βρίσκεται η οριστικοποίηση του τελικού κειμένου για την εξυγίανσης της Μαρινόπουλος και το deal με την Σκλαβενίτης με πληροφορίες να θέλουν ποσοστό περίπου 60% των πιστωτών-προμηθευτών να έχουν δηλώσει πως συναινούν με την συμφωνία, που περιλαμβάνει 50% κούρεμα σε όλες τις οφειλές.

 

Το τελικό κείμενο θα υπάρχει σε ασφαλή ιστοσελίδα μέχρι την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου ενώ προσπάθεια καταβάλλεται για να κατατεθεί μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στο δικαστήριο 

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε το newsletter για το λιανεμπόριο Retail Today, «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία», όπως όλα δείχνουν θα ονομάζεται η νέα εταιρεία που έχει δημιουργηθεί, προκειμένου να μεταβιβαστούν σε αυτή τα καταστήματα αλλά και οι -περικομμένες κατά 50%- οφειλές της Μαρινόπουλος. Η πράξη σύστασης της εταιρείας καταχωρήθηκε μόλις χθες στο ΓΕΜΗ. H εταιρεία έχει για έδρα τα κεντρικά γραφεία του Ομίλου Σκλαβενίτη στην Λεωφόρο Κηφισού στο Περιστέρι ενώ το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται στα 125 εκατ ευρώ.

Το πρώτο Δ.Σ της που έχει θητεία έως 31/12/2016 απαρτίζουν οι Μαρία Σκλαβενίτου (Πρόεδρος), Γεράσιμος Σκλαβενίτης (Διευθύνων Σύμβουλος), Στέλιος Σκλαβενίτης (Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος) και το πρώην τραπεζικό στέλεχος αλλά και πρώην CEO της EΛΓΕΚΑ Λεωνίδας Θεόκλητος (Μέλος). Όπως, άλλωστε, έχει ανακοινωθεί μοναδικός μέτοχος της νέας εταιρείας είναι η «I&Σ Σκλαβενίτης», που θα αναλάβει 100% τις δραστηριότητες της Μαρινόπουλος.

topontiki.gr