LIFESTYLE

Ο πρίγκιπας Τζορτζ φοράει πάντα κοντό παντελόνι, γιατί…

Ένας άτυπος κανόνας του 16ου αιώνα που φοβίζει την Κέιτ Μίντλετον φαίνεται ότι καθορίζει το ντύσιμο του πρίγκιπα Τζορτζ, ο οποίος, σε κάθε δημόσια εμφάνιση της οικογένειας, φοράει… σορτσάκι! Ανεξαρτήτως καιρού και περίστασης, ο 3χρονος «γαλαζοαίματος» εμφανίζεται πάντα με κοντό παντελονάκι, κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται το γιατί.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Harper's Bazaar», πρόκειται για έναν άτυπο στυλιστικό κανόνα, που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα, σύμφωνα με τον οποίο το παντελόνι είναι ρούχο για πιο μεγάλες ηλικίες και, συγκεκριμένα από 8 ετών και πάνω, ενώ το σορτσάκι φοριέται μόνο αν το λιλιπούτειο μέλος της βασιλικής οικογένειας πάει στα χιόνια.

«Είναι ένα καθαρά βρετανικό έθιμο το να ντύνεις τα αγόρια με σορτς. Τα παντελόνια είναι για μεγαλύτερα αγόρια και άντρες, ενώ το να φοράει ένα μικρό αγόρι παντελόνι θεωρείται λίγο “επαρχιακό” φαινόμενο. Και επειδή ο πρίγκιπας Τζορτζ δεν είναι από κάποιο χωριό, φυσικά, δεν θα μπορούσε να φοράει κάτι άλλο», σχολιάζει ο ειδικός σε στιλιστικά θέματα, Ουίλιαμ Χάνσον.

Η παράδοση αυτή ίσχυε και για τους πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι, οι οποίοι σε εμφανίσεις τους με την Νταϊάνα, όταν ήταν ακόμη παιδιά, φορούσαν πάντα κοντά σορτς και μακριές κάλτσες, ανεξαρτήτως εποχής.

Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει ο βρετανικός Τύπος, αν και η ίδια δεν έχει «γαλαζοαίματες» ρίζες, η Κέιτ Μίντλετον έχει αποφασίσει να σεβαστεί πλήρως τον κανόνα, καθώς φοβάται μήπως το γιος της, τρίτος στη σειρά της διαδοχής (μετά τον παππού του και τον πατέρα του), θεωρηθεί… μεσοαστός!