ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πήγαιναν για αδυνάτισμα και έχαναν… εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ

Μία καλοστημένη απάτη σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών κατηγορούνται ότι είχαν στήσει 4 άνδρες, ένας εκ των οποίων ήταν ιδιοκτήτης κέντρου αισθητικής στους Αγίους Αναργύρους, καταφέρνοντας με τερτίπια να αποσπάσουν από τα θύματά τους δεκάδες χιλιάδες ευρώ, με την υπόσχεση της μεταφοράς των χρεών τους σε μία κάρτα με πολύ χαμηλό επιτόκιο! 

 

Σύμφωνα με το Έθνος, πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες και εμφανιζόμενοι να έχουν πολύ ισχυρές τραπεζικές διασυνδέσεις, κατάφεραν, σύμφωνα με παραπεμπτικό βούλευμα, να εξαπατήσουν τους ενδιαφερόμενους για προγράμματα αισθητικής, χρεώνοντάς τους περισσότερα από 120.000 ευρώ.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι θα λογοδοτήσουν για το αδίκημα της απάτης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, τον επόμενο μήνα, ενώ με διάταξη του ανακριτή τούς έχει απαγορευτεί εδώ και τρία χρόνια η έξοδος από τη χώρα…

Σύμφωνα με το δικαστικό συμβούλιο, οι 4 άνδρες, ένας εκ των οποίων εμφανιζόταν άλλοτε ως γιατρός και μάλιστα πλαστικός χειρουργός και άλλοτε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος, έπειθαν τα θύματά τους ότι μπορούν να συγκεντρώσουν όλες τις οφειλές τους σε μία τράπεζα, ζητώντας τους παράλληλα να τους δώσουν τις κάρτες και τα pin τους, αφού τους έλεγαν πως με αυτόν τον τρόπο θα πλήρωναν αντί πολλών μηνιαίων δόσεων μόνο μία και μάλιστα πολύ χαμηλότερη!

Κατά το παραπεμπτικό βούλευμα μάλιστα τους «παρέστησαν ψευδώς ότι εάν προέβαιναν σε νέα τραπεζική δανειοδότηση με τη δική τους αποκλειστική διαμεσολάβηση, θα είχε ως αποτέλεσμα να καταβάλλουν χαμηλότερο επιτόκιο δανεισμού, στα πλαίσια ενός και μόνο δανείου, και πως θα είχαν την πραγματική δυνατότητα να διασφαλίσουν ότι το ποσό του νέου τραπεζικού δανείου, που θα εκταμιευόταν για κάθε μηνυτή, θα αποπληρωνόταν αποκλειστικά από τους ίδιους (σ.σ. τους κατηγορουμένους) χωρίς δηλαδή οι μηνυτές να καταβάλουν το παραμικρό χρηματικό ποσό, επιδεικνύοντάς τους προς τούτο φακέλους πελατών της επιχείρησής τους και διάφορα άλλα έγγραφα, από τα οποία δήθεν αποδεικνυόταν ότι η επιχείρησή τους είχε λάβει τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά των ληφθησομένων από τους εγκαλούντες δανείων, από επιδοτήσεις Κοινοτικών προγραμμάτων»!

Με δυο λόγια έπειθαν τους πελάτες να πάρουν νέο δάνειο, τα χρήματα των οποίων τα παρέδιδαν σε αυτούς για να εξοφλήσουν τα παλιά χρέη πιο οικονομικά!

Μία εκ των θυμάτων, η οποία στο παρελθόν είχε πραγματοποιήσει τρία προγράμματα αισθητικής στο κέντρο των κατηγορουμένων, αφού πείστηκε και τους παρέδωσε τις πιστωτικές της κάρτες στη συνέχεια υπέγραψε μία έγγραφη σύμβαση τραπεζικού δανείου, την οποία της παρέδωσε ένας εκ των κατηγορουμένων για δήθεν ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών της.

Λίγους μήνες μετά αντιλήφθηκε ότι οι κατηγορούμενοι προέβαιναν σε παράνομες αναλήψεις από τις κάρτες της και τη χρέωσαν επιπλέον με δήθεν προγράμματα αισθητικής που ουδέποτε πραγματοποίησε, με το «φέσι» να φθάνει τα 17.738.000 ευρώ!!

Τα… προνόμια
Αλλο θύμα, πάλι γυναίκα, χρεώθηκε από τους κατηγορουμένους, χωρίς να έχει πραγματοποιήσει ποτέ, 3 προγράμματα (1.047 ευρώ, 972 ευρώ και 602 ευρώ) και όταν ζήτησε εξηγήσεις γι' αυτές τις χρεώσεις, οι κατηγορούμενοι της πρότειναν την έκδοση δύο πιστωτικών καρτών για τη ρύθμιση των οφειλών της με προνομιακό τρόπο. Ελαβε μάλιστα και δάνειο για να εξοφλήσει τα παράνομα χρεωμένα προγράμματα, ύψους 15.000 ευρώ το οποίο παρέδωσε στα… χέρια των κατηγορουμένων. Ακολούθησε η λήψη και άλλων δανείων με τα ποσά των δανείων να φθάνουν συνολικά τις 61.068 ευρώ, τα οποία οι κατηγορούμενοι καρπώνονταν κανονικά… Αλλη μία μηνύτρια πείστηκε από τον κατηγορούμενο ο οποίος της εμφανιζόταν ως γιατρός ότι πρέπει να κάνει λέιζερ για πάθηση των φλεβών των κάτω άκρων της και πως γι' αυτήν τη θεραπεία έπρεπε να πάρει τραπεζικό δάνειο που δήθεν θα εξοφλούσαν οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι μέσω «αντιλογισμού». Ακόμη, τη συμβούλευσαν να τους παραδώσει όλες τις κάρτες της για να συγκεντρώσουν τις οφειλές της σε μία τράπεζα. Οπερ και εγένετο με την εγκαλούσα να χάνει 20.367 ευρώ…

Περισσότερα θύματα
Στη Δικαιοσύνη έφτασαν 5 θύματα της απάτης, με τις Αρχές να πιστεύουν ότι ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος. «Το συνολικό όφελος που αποκόμισαν από την ανωτέρω εξακολουθητική απατηλή συμπεριφορά τους σε βάρος των εγκαλούντων, στο οποίο εξαρχής αποσκοπούσαν με βάση το εγκληματικό σχέδιο που είχαν καταστρώσει και στα πλαίσια της κατανομής των εγκληματικών τους ρόλων, υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ με αντίστοιχη βλάβη της περιουσίας των παθόντων» αναφέρουν οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, οι οποίοι παραπέμπουν τους τέσσερις κατηγορουμένους σε δίκη για απάτη από κοινού και κατ' εξακολούθηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, έχει ήδη διαταχθεί η συντηρητική κατάσχεση του ακινήτου ενός κατηγορουμένου, ενώ τα μαύρα σύννεφα έχουν ήδη πυκνώσει στις σχέσεις των εμπλεκομένων.

πηγή: Έθνος