ΔΙΕΘΝΗ

Η Σουηδική Ακαδημία των Νόμπελ, σταμάτησε να αναζητά τον Ντίλαν…

Η Σουηδική Ακαδημία σταμάτησε τις προσπάθειές της να επικοινωνήσει με τον Μπομπ Ντίλαν, τον νικητή του φετινού Νόμπελ Λογοτεχνίας, έπειτα από πολλές αποτυχημένες απόπειρες, όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματέας του θεσμού, Σάρα Ντάνιους.

«Αυτή τη στιγμή δεν κάνουμε τίποτα. Τηλεφώνησα και έστειλα μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον στενότερο συνεργάτη του και έλαβα πολύ ευγενικές απαντήσεις. Προς το παρόν αυτό αρκεί», ανέφερε η Ντάνιους μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο SR.

Ο Αμερικανός τραγουδοποιός τηρεί απόλυτη σιγή μετά τη βράβευσή του, την Πέμπτη. Το βράδυ της ίδιας ημέρας έδωσε μια συναυλία στο Λας Βέγκας όπου τραγούδησε, χωρίς να πει απολύτως τίποτα στο κοινό του. «Δεν ανησυχώ καθόλου, έχω την αίσθηση ότι θα εμφανιστεί» συνέχισε η Ντάνιους.

Όσοι βραβεύονται με το Νόμπελ καλούνται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου στη Στοκχόλμη, όπου τους απονέμεται το βραβείο από τα χέρια του βασιλιά της Σουηδίας και εκφωνούν ομιλία στο επίσημο δείπνο.  Η Σουηδική Ακαδημία δεν γνωρίζει ακόμη αν ο Ντίλαν έχει σκοπό να παρευρεθεί στην εκδήλωση. «Αν δεν θέλει να έρθει, δεν θα έρθει. Παρ' όλ' αυτά θα δοθεί μια μεγάλη γιορτή και η διάκριση του ανήκει», εξήγησε η γενική γραμματέας του θεσμού.