ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον αέρα η συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Εν αμφιβόλω τίθεται η διεξαγωγή της διάσκεψης της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, που έχει προγραμματιστεί για τις 17:00.

Μετά την απρόσμενη εισαγωγή στην εντατική νοσοκομείου μέλους της διάσκεψης της Ολομέλειας, λόγω καρδιακού επεισοδίου το οποίο υπέστη, άλλος ένας σύμβουλος της Επικρατείας αναπληρωματικό μέλος που έσπασε το πόδι του στην Κρήτη, είναι σε αναρρωτική άδεια και δεν συμμετέχει στις διασκέψεις που έχουν γίνει έως τώρα.

Το γεγονός της απουσίας ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού μέλους της σύνθεσης που εξετάζει τις τηλεοπτικές άδειες από μόνο του δεν σηματοδοτεί εξελίξεις, καθώς υπάρχει ήδη στη σύνθεση της Ολομέλειας του ΣτΕ ένας αναπληρωματικός σύμβουλος, ο οποίος μπορεί -κατ΄αρχάς- να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από την αιφνίδια ασθένεια του συμβούλου της Επικρατείας.

Δικαστές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να τεθούν και άλλα ζητήματα κατά την έναρξη της σημερινής διάσκεψης (εκτός των καθαρά νομικών), έτσι ώστε να οδηγηθεί η διάσκεψη σε επ' αόριστον αναβολή μέχρι να αναρρώσει ο σύμβουλος της Επικρατείας και να μπορεί να συμμετέχει στη διάσκεψη.

Παράλληλα, οι δικαστικοί λειτουργοί επισημαίνουν ότι δεν αποκλείεται να τεθεί ζήτημα και για τον δικαστή που συμμετέχει στην διάσκεψη, σε βάρος του οποίου ο υπουργός Δικαιοσύνης διέταξε τη διενέργεια πειθαρχικού και ποινικού ελέγχου με αφορμή τη φερόμενη εμπλοκή του σε υπόθεση σπουδάστριας της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών κατά το έτος 2014, που εισήλθε στη συνέχεια στο Συμβούλιο της Επικρατείας ως δικαστής.