ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκλεβαν αυτοκίνητα και τα πουλούσαν ολόκληρα ή σε ανταλλακτικά

Πολυμελή σπείρα, που έκλεβε αυτοκίνητα με σκοπό να τα πουλήσει ολόκληρα ή τμηματικά ως ανταλλακτικά, εξάρθρωσε η Αστυνομία.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν έπειτα από πολυήμερη έρευνα, έξι άτομα – μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται άγνωστοι συνεργοί τους. Οι συλληφθέντες είναι πέντε Έλληνες, ηλικίας από 27 έως 33 ετών και ένας 20χρονος Αλβανός.

Οι δράστες έκλεβαν οχήματα, τα οποία στη συνέχεια μετέφεραν σε συνεργείο αυτοκινήτων που διατηρούσε ένας εκ των συλληφθέντων. Εκεί έκαναν τις απαραίτητες εργασίες αποσυναρμολόγησης και παραποίησης των στοιχείων τους. Στη συνέχεια διοχέτευαν στην αγορά τα προς πώληση οχήματα και εξαρτήματα μέσω αγγελιών. Ακόμη, εξακριβώθηκε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, εξυπηρετούσαν συγκεκριμένες «παραγγελίες».

Από έρευνα που διενεργήθηκε στο συνεργείο, καθώς και στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κλειδιών και εξαρτημάτων αυτοκινήτων, το χρηματικό ποσό των 6.300 ευρώ, καθώς και πέντε αυτοκίνητα η προέλευση των οποίων ερευνάται.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί δύο κλοπές οχημάτων από την περιοχή της Νέας Ιωνίας και του Ηρακλείου Αττικής, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.