ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα μαζεύει ο διοικητής του ΟΑΕΕ μετά τις αντιδράσεις

«Εγώ δεν είπα πάρτε τις οικογένειες σας και πάτε στη Βουλγαρία, επειδή δεν μπορείτε να τα βγάλετε πέρα εδώ. Δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΕΕ Δημήτρης Τσακίρης, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

 

 

Ερωτηθείς για τις εισφορές που θα καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι από 1/1/2017 και για το κατά πόσο οι επιχειρηματίες θα μπορούν να ανταπεξέλθουν ο κ. Τσακίρης απάντησε «έτσι όπως θέτετε το δίλημμα θα πρέπει να πάμε όλοι στη Βουλγαρία. Διότι θα έλεγε κάποιος γιατί να κάτσω εδώ, αφού μπορώ να νοικιάσω κάτι να βάλω μία διεύθυνση και να είμαι στην Ελλάδα. Αυτό εγώ δεν θα το έκανα ποτέ. Δεν θα υποδείξω σε κανέναν τι θα κάνει, αλλά εγώ δεν θα το έκανα».

«Κάπου, σε κάποιο σημείο υπήρχε ένα πηγαδάκι όπου γινόταν συζήτηση για το ενδεχόμενο κάποιοι άνθρωποι να μεταφέρουν την έδρα της επιχείρησης τους στη Βουλγαρία για να αποφύγουν τους φόρους ή δεν ξέρω για ποια άλλη αιτία και τους είπα "προσέξτε κύριοι διότι από 1/1/2017 οι εισφορές θα υπολογίζονται με βάση το εισόδημα. Άρα εάν κάποιος έχει την έδρα του στη Βουλγαρία και κάνει τη δήλωση του στη Βουλγαρία, δεν θα δηλώνει εισόδημα στην Ελλάδα και ελλοχεύει ο κίνδυνος κάποια στιγμή να μην πάρει σύνταξη με όρους Ελλάδας"» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΟΑΕΕ θέλοντας να διευκρινίσει ότι οι δηλώσεις του παρερμηνευτήκαν.  

Ακούστε ΕΔΩ το ηχητικό