ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ομπάμα περνά από … συνέντευξη για δουλειά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε στην εκπομπή του Στίβεν Κόλμπερτ στο CBS, με τον δημοσιογράφο να «προπονεί» τον Ομπάμα για το τι πρέπει να λέει στις συνεντεύξεις για δουλειά, προκειμένου να εξασφαλίσει μία θέση.

 

 

 

«55 χρονών, δύσκολη ηλικία για να ξεκινήσεις…», ήταν το πρώτο σχόλιο του Κόλμπερτ, που αμέσως μετά παρατήρησε ότι ο Ομπάμα δεν είχε καμία προαγωγή τα τελευταία 8 χρόνια. «Δεν υπήρχαν περιθώρια ανόδου στην προηγούμενη δουλειά μου. Η 00004000 μόνη με πιο ισχυρό πόστο ήταν η σύζυγός μου!», του απάντησε.  

«Εδώ δεν λέει πού γεννήθηκες», παρατήρησε ο Κόλμπερτ κοιτάζοντας στο βιογραφικό, ένα καρφί για τους ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ ότι ο Ομπάμα γεννήθηκε εκτός ΗΠΑ. «Αλήθεια;», ήταν η αντίδραση του προέδρου.

Οταν τον ρώτησε σε τι γραφείο θα ήθελε να δουλέψει, εκείνος απάντησε «Σε γωνιακό, ή κάποιο με γωνίες», προφανώς επειδή… μπούχτισε στο Οβάλ γραφείο. Στις τιμητικές διακρίσεις του ανέφερε ότι του έχει απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης, αλλά παραδέχθηκε «ακόμη και σήμερα δεν ξέρω γιατί».

Τέλος, όταν ο Κόλμπερτ τον ρώτησε για συστάσεις, ο Ομπάμα απάντησε «Πολλές γαλοπούλες μου χρωστάνε χάρη», αναφερόμενος στο προεδρικό έθιμο στη Γιορτή των Ευχαριστιών.