ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μίχαλος: Θετικές οι αλλαγές στον Πτωχευτικό Κώδικα – Αναμένουμε μέτρα για τα κόκκινα δάνεια

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για τις διατάξεις του νέου πτωχευτικού κώδικα που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Δικαιοσύνης, δήλωσε:

 

«Από μία πρώτη ανάγνωση, διαφαίνεται ότι οι αλλαγές που προτείνονται κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς αίρονται πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες για την πτώχευση για την εξυγίανση μιας επιχείρησης, ενώ δίνεται και μια δεύτερη ευκαιρία στους επιχειρηματίες να επαναδραστηριοποιηθούν.

Δύο νέα θετικά σημεία του νέου νομοθετήματος είναι αυτά που προβλέπουν ενδελεχή έλεγχο για δόλιες πτωχεύσεις, αλλά και «κούρεμα» των οφειλών των επιχειρήσεων σε ορισμένες περιπτώσεις. 

Ο επιχειρηματικός κόσμος αναμένει ακόμη να διαπιστώσει τις προθέσεις της κυβέρνησης και για μείζον ζήτημα των κόκκινων δανείων των επιχειρήσεων, που χωρίς αμφιβολία είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις πτωχεύσεις. 

Όπως είναι γνωστό, η Επιμελητηριακή κοινότητα για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει προτείνει την προώθηση και του εξωδικαστικού διακανονισμού, όπως επίσης και την εξατομίκευση κάθε περίπτωσης επιχείρησης με κόκκινα δάνεια».