ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ – Η μάχη στη Διάσκεψη των Προέδρων για το ΕΣΡ

Μάχη μέχρις εσχάτως μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αναμένεται στην κρίσιμη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, σε μια ακόμη προσπάθεια να συγκροτηθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

 

 

To σενάριο της συμφωνίας στο διορισμό μελών για το νέο ΕΣΡ θεωρείται απίθανο, αφού ήδη ΝΔ και Ποτάμι έχουν δηλώσει ότι δεν θα συναινέσουν (η ΝΔ έχει δηλώσει ότι για να να συναινέσει θα πρέπει προηγουμένως να αποσυρθεί ο νόμος Παππά, ενώ το Ποτάμι δήλωσε ότι δεν συναινεί αν δεν προηγηθούν οι αποφάσεις του ΣτΕ). 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περίπτωση που αποβεί άκαρπη η προσπάθεια του προέδρου της Βουλής, είναι πιθανό να παρέμβει στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Σώματος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να καταγγείλει τη στάση της αντιπολίτευσης και κυρίως της ΝΔ.

Εν τω μεταξύ, εκκρεμεί η επανακατάθεση της τροπολογίας που αποσύρθηκε κακήν κακώς το βράδυ της Παρασκευής, λίγες ώρες μετά την κατάθεσή της, και η οποία προέβλεπε «μαύρο» στα κανάλια που δεν πήραν άδεια εντός πέντε ημερών από την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συνεδρίαση των Προέδρων υπό τον Νίκο Βούτση: