ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έγινε το «προξενιό»: Ανοιχτές οι πόρτες της ΝΔ για τον Φωτήλα

Θέμα ωρών φαίνεται ότι είναι η προσχώρηση του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή, Ιάσωνα Φωτήλα, στη Νέα Δημοκρατία, μετά τη διαγραφή που -εν πολλοίς προκάλεσε- από τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη. Ο βουλευτής δήλωσε σήμερα ότι θα στηρίξει την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε ότι οι πόρτες του Μοσχάτου είναι ανοιχτές για τον κ. Φωτήλα.

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ μιλώντας στον Real fm ρωτήθηκε μεταξύ άλλων και για το ενδεχόμενο προσχώρησης του πρώην βουλευτή του Ποταμιού, Ιάσονα Φωτήλα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν σχολιάζω καμία εξέλιξη άλλων κομμάτων. Είναι μία εξέλιξη στο εσωτερικό του Ποταμιού και δεν πρόκειται να σχολιάσουμε τέτοιες εξελίξεις. Η γενική μας πολιτική θέση έχει κατατεθεί από τον πρόεδρο του κόμματος που είναι ότι η ΝΔ ακολουθεί μία συγκεκριμένη πολιτική, μεταρρυθμιστική. Απευθύνεται λοιπόν σε όλες τις δυνάμεις τις μεταρρυθμιστικές, τις ευρωπαϊκές, τις δυνάμεις που είναι απέναντι στον λαϊκισμό. Απευθύνεται με τη θέση της», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κουμουτσάκος. 

Και πρόσθεσε: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει πει και κάτι ακόμα πιο σοβαρό, το οποίο δεν έχει προσεχθεί όσο πρέπει: Ακόμα και στο ενδεχόμενο, δύσκολο, αλλά πιθανό, μίας αυτοδύναμης ΝΔ, ακόμα και τότε η ΝΔ θα είναι ανοικτή και θα επιδιώξει συνεργασίες και συναινέσεις. Αυτή είναι μία πολιτική θέση».

Στο ερώτημα αν ο κ. Φωτήλας θέλει να προσχωρήσει στη ΝΔ τι θα πράξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο εκπρόσωπος Τύπου απάντησε:

«Η ΝΔ έχει συγκεκριμένες αρχές, κανόνες, καταστατικά και είναι ένα κόμμα το οποίο έχει ανοικτές πόρτες. Πέραν τούτου, ουδέν. Δεν μπορώ να σας πω κάτι άλλο. Υπάρχουν αρχές, υπάρχουν καταστατικά, υπάρχουν δεσμεύσεις, υπάρχει μία συγκεκριμένη ιδεολογική και πολιτική φυσιογνωμία στο κόμμα αυτό. Οι πόρτες μας είναι ανοικτές, αλλά όχι αφύλακτες. Όπως σας είπα, όμως, για εσωτερικές εξελίξεις άλλων κομμάτων δεν κάνω κανένα σχολιασμό».