ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Άφαντος» ο εκτελεστής της Πανόρμου – Αποκαλύψεις για την ιδιόρρυθμη ζωή του

Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του απόστρατου αστυνομικού, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στους Αμπελόκηπους.

Ο 60χρονος, υποψήφιος στη Μεσσηνία με τη Χρυσή Αυγή στις εκλογές του 2012, διαπληκτίστηκε έντονα- για άγνωστο λόγο μέχρι τώρα- με τον 68χρονο έξω από το γυμναστήριό του, στη συμβολή των οδών Πανόρμου και Βατοπεδίου.

Ο δράστης έφυγε, πήγε στο σπίτι του και επέστρεψε με όπλο, με το οποίο πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα το θύμα και τράπηκε σε φυγή.

Αποκαλύψεις για τη ζωή του

Ο 62χρονος Μάκης Μαρκόπουλος, ιδιοκτήτης γυμναστηρίου και  θύμα του συνταξιούχου αστυνομικού και πολιτευτή της Χρυσής Αυγής το 2012, τρεις μέρες πριν τον θανατηφόρο διαπληκτισμό, είχε απευθυνθεί σε συνάδερφό του, ειδικευμένο στη πυγμαχία, προκειμένου να πάρει μαθήματα για να αντιμετωπίσει τον πιο σωματώδη αντίπαλό του, Φώτη Μπέλλο.

Μία μέρα πριν είχαν έρθει στα χέρια, με τον συνταξιούχο αξιωματικό να «νικά» τον γυμναστή, ο οποίος είχε εμφανές τραύμα στο πρόσωπο από αυτή την συμπλοκή. Οι αντιπαραθέσεις τους είχαν φθάσει σε οριακό σημείο. Ήταν καθημερινές και διαρκείς.

Ο γυμναστής στο πρόσφατο παρελθόν επέτρεπε στον συνταξιούχο αστυνομικό να γυμνάζεται στην επιχείρησή του. Κάποια στιγμή όμως έγινε ενοχλητικός με τις γυναίκες που γυμνάζονταν εκεί, καθώς προέβαινε σε απρεπή σχόλια και χειρονομίες. Ο Μάκης Μαρκόπουλος του έκανε παρατηρήσεις γιατί οι ενέργειες του έκαναν κακό στην επιχείρησή του και έδιωχναν τις πελάτισσές του. Αυτή ήταν μία από τις τελευταίες προστριβές τους. Την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκε η ένταση ανάμεσά τους. Ο γυμναστής ήταν φανερά ανήσυχος, έβγαινε διαρκώς από την επιχείρησή του και πρόσεχε το αυτοκίνητό του, στο οποίο άλλαζε συνεχώς θέση στάθμευσης, ενδεχομένως εξαιτίας απειλών που είχε δεχθεί από τον δράστη.

Οι κάτοικοι της περιοχής, αναφέρονται στον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του δράστη, που είχε εντάσεις και προστριβές με όλους εξαιτίας της συμπεριφοράς του. Κάποια στιγμή είχε αναγκάσει έναν γείτονα να δέσουν τα δέντρα του πεζοδρομίου στους τοίχους πολυκατοικιών γιατί… έγερναν προς τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.