ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τουρίστρια βαρέθηκε να περπατήσει και φώναξε διασώστες να τη… κουβαλήσουν!

Ένα περιστατικό που προκαλεί αγανάκτηση συνέβη σήμερα το μεσημέρι στα νότια του νομού Χανίων και συγκεκριμένα στην περιοχή της Παλαιόχωρας.

 

 

 

Μια 50χρονη βελγίδα τουρίστρια είχε πάει με γκρουπ στην περιοχή του Κριού για να διασχίσει το μονοπάτι Ε4 που συνδέει την Παλαιόχωρα με το Ελαφονήσι. Το μεσημέρι κάλεσε τον αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης 112 ζητώντας βοήθεια, καθώς όπως είπε είχε σπάσει το πόδι της.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία για τη διάσωση της γυναίκας. Τέσσερις υπάλληλοι με 2 οχήματα του πυροσβεστικού κλιμακίου Καντάνου-Σελίνου έσπευσαν στο σημείο το οποίο βρήκαν μάλιστα γρήγορα λόγω εμπειρίας και καθώς είχαν σαφείς συντεταγμένες.

Εντόπισαν τη γυναίκα και την κουβάλησαν με το φορτίο σε όλη την πορεία μέχρι την έξοδο του μονοπατιού όπου εκεί περίμενε ασθενοφόρο. Μόλις έφτασαν στην αρχή του μονοπατιού, η τουρίστρια που υποτίθεται είχε σπάσει το πόδι της, ακούμπησε το έδαφος και άρχισε να περπατά, προξενώντας την έκπληξη των διασωστών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κινητοποιούνται διασώστες για άνευ σοβαρότητας περιστατικά. Μερικές φορές μάλιστα θέτουν οι διασώστες της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ θέτουν σε κίνδυνο τη δική τους ακεραιότητα είτε επειδή κάποιος τουρίστας κουράστηκε, είτε επειδή είπε ψέματα, είτε επειδή ξέχασε να ενημερώσει ότι δεν χρειαζόταν τελικά βοήθεια.

Πηγή:  flashnews.gr