ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξηγήσεις ζητά η ΝΔ για Κύπριο δικηγόρο που επισκέπτεται το Μαξίμου

Ένα δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου σύμφωνα με το οποίο Κύπριος δικηγόρος που ειδικεύεται σε θέματα offshore εταιριών και το όνομά του εμφανίζεται στα περιβόητα Panama Papers εθεάθη στο Μέγαρο Μαξίμου προκάλεσε μια οργισμένη ανακοίνωση από τη Νέα Δημοκρατία. «Τσίπρας και Παππάς να απαντήσουν τι γύρευε η "αλεπού στο παζάρι"», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

 

 

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, ο Αρτέμης Αρτεμίου βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, ημέρα που έγινε η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή. Ο Κύπριος δικηγόρος, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, έχει στενές σχέσεις με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Διατηρεί εδώ και χρόνια δικηγορικό γραφείο στη Λευκωσία και ειδικεύεται στη διαχείριση υπεράκτιων εταιριών και φέρεται να διαχειρίζεται offshore εταιρίες, με έδρα τις Σεϋχέλλες, τα British Virgin Island κ.λπ.

Ο Αρτέμης Αρτεμίου υπήρξε μέλος της Κ.Ε. του κομμουνιστικού κόμματος ΑΚΕΛ στην Κύπρο, ενώ έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου την περίοδο (2010-2016). Το όνομα του Αρτεμίου εμφανίζεται και σε πολύ σοβαρές υποθέσεις που σχετίζονται με το ΑΚΕΛ στην Κύπρο και οι οποίες βρίσκονται στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών του νησιού.

Το δημοσίευμα, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που νωρίς το πρωί της Κυριακής (23.10.2016) εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Τσίπρας και Παππάς να μας απαντήσουν τι γύρευε η "αλεπού στο παζάρι"».

«Άραγε, τι ακριβώς έκανε; Με ποιον ή ποιους συναντήθηκε και ποιες είναι οι σχέσεις του κ. Αρτεμίου με τους κυρίους Τσίπρα και Παππά; Γιατί ο κ. Τσίπρας που προκλήθηκε από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από την εταιρία "Atlas Cyprus International Trust" η οποία είναι μέτοχος της Αυγής;», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ. Και καταλήγει: «Οι κύριοι Τσίπρας και Παππάς δεν μπορούν να κρύβονται άλλο. Οφείλουν να δώσουν καθαρές απαντήσεις και να μας πουν τι γύρευε η "αλεπού στο παζάρι"».

Όλη η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Τσίπρας και Παππάς να μας απαντήσουν τι γύρευε η “αλεπού στο παζάρι”

Μετά και το σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής" που δημοσιεύει τη φωτογραφία Κύπριου δικηγόρου ο οποίος ειδικεύεται στην δημιουργία εξωχώριων εταιριών και περιλαμβάνεται στα Panama Papers να αποχωρεί από το Μέγαρο Μάξιμου, ο κ. Τσίπρας οφείλει πολλές εξηγήσεις στον ελληνικό λαό.

Τη στιγμή, μάλιστα, που ο κ. Τσίπρας προσπαθούσε να πείσει τους πολίτες για την προσήλωσή του στον αγώνα κατά της διαπλοκής στη σχετική συζήτηση στη Βουλή, μαθαίνουμε ότι ο εν λόγω δικηγόρος με το "πλούσιο βιογραφικό" βρίσκονταν στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Άραγε, τι ακριβώς έκανε; Με ποιον ή ποιους συναντήθηκε και ποιες είναι οι σχέσεις του κ. Αρτεμίου με τους κυρίους Τσίπρα και Παππά;

Γιατί ο κ. Τσίπρας που προκλήθηκε από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από την εταιρία “Atlas Cyprus International Trust” η οποία είναι μέτοχος της Αυγής; 

Γιατί εξακολουθούν να σιωπούν; 

Τι κρύβουν; Ποιον ή ποιους προστατεύουν; 

Οι κύριοι Τσίπρας και Παππάς δεν μπορούν να κρύβονται άλλο. 

Οφείλουν να δώσουν καθαρές απαντήσεις και να μας πουν τι γύρευε η "αλεπού στο παζάρι".