MEDIA

Οι τηλεοπτικοί θάνατοι που μας πόνεσαν… και μάλιστα πολύ!

Της Ελένης Φωτοπούλου

Στην πραγματικότητα όλοι οι τηλεοπτικοί ήρωες πεθαίνουν… νέοι αν σκεφτεί κανείς πως από την στιγμή της γέννησής τους άντε να έχουν στην διάθεσή τους καμιά δεκαριά χρόνια ζωής, όσο δηλαδή διαρκεί και η τηλεοπτική σειρά στην οποία πρωταγωνιστούν.

Και γνωρίζοντας αυτό θα μπορούσαν θεωρητικά να μην είναι τόσο συγκλονιστικοί ή επώδυνοι. Αλλά έλα που είναι! Και είναι και κάποιοι από τους θανάτους αυτούς που κυριολεκτικά ράγισαν τις καρδιές μας και ράγισαν και τους «τοίχους» των κοινωνικών δικτύων.  

Αφορμή για αυτήν εδώ την αναδρομή στις τηλεοπτικές αγιάτρευτες πληγές μας στάθηκε ο πρόσφατος θάνατος του πολυαγαπημένου μας Γκλεν στο the walking dead. Συνοδοιπόρος μας στα 7 χρόνια των χρόνια των νεκρών που ποτέ δεν πεθαίνουν, από τα πρώτο κιόλας επεισόδιο της τεράστιας αυτής τηλεοπτικής επιτυχίας, ο Γκλεν δεν έπρεπε και δεν μπορούσε να πεθάνει. Παραταγμένοι εκεί μπροστά στην δολοφονική μανία του Νέγκαν τόσοι άλλοι από τους πρωταγωνιστές που θα προτιμούσαμε να είχαν πεθάνει στην θέση του αλλά όχι, ο τηλεοπτικός «θεός» επέλεξε να σταματήσει την δική του πορεία για να μας κάνει να αναφωνήσουμε σοκαρισμένοι καθώς παρακολουθούσαμε: Ωχ! Τι παίχτηκε τώρα!

R.I.P. GLENN

R.I.P. LEM AND SHANE

Θα πάω τώρα λίγο πίσω στο χρόνο όταν τα social media δεν είχαν τη δύναμη να ξεσηκώσουν τον πανικό που προκαλούν σήμερα. Γιατί αν την είχαν τότε πραγματικά δεν μπορώ να υποθέσω πόσο απειλητικά μηνύματα θα είχε δεχτεί ο σεναριογράφος της σειράς The shield, όταν αποφάσισε να δολοφονήσει τον πιο αγαπημένο μας χαρακτήρα. Βλέπεις ο Λεμ ήταν μια αχτίδα φωτός μέσα στην μαυρίλα των πρωταγωνιστών της σειράς, ένας από λάθος μπλεγμένος στην βρωμιά ήρωας, καλόκαρδος και ενοχικός. Αυτός που θα έκανε τα πάντα για τους φίλους του, που θα θυσίαζε χωρίς δεύτερη σκέψη τον εαυτό του για να τους σώσει. Κι όμως ήταν το χέρι του καλύτερού του φίλου που έριξε την χειροβομβίδα στο αυτοκίνητό του και τον έστειλε στον θάνατο. Μα είναι αυτή η σπαρακτική στιγμή, που με την τελευταία του ανάσα, στην τελευταία του στιγμή σε αυτόν τον κόσμο ο Λεμ ανοίγει για λίγο τα μάτια του για να αντικρίσει τον δολοφόνο «φίλο» του. 

Κι αν με ρωτάς αυτό το άνοιγμα των ματιών στοίχειωσε για πάντα τον Shane και τον οδήγησε στο δικό του τέλος. Το σπουδαίο δε με αυτό το τηλεοπτικό –κατά την ταπεινή μου άποψη- αριστούργημα είναι πως όσα δάκρυα χύσαμε για το θύμα (τον Λεμ) άλλα τόσα χύσαμε λίγο καιρό αργότερα για τον θάνατο του θύτη. Αυτού του φρικτού δολοφόνου που θα έκανε τα πάντα για να σώσει το τομάρι του, του Shane. Όμως ποιος να μείνει ασυγκίνητος μπροστά στο γεγονός ότι σκότωσε τη γυναίκα και το παιδί του και ύστερα βουτηγμένος στην απόλυτη βρωμιά, αυτοπυροβολήθηκε στην τουαλέτα.   Δίκαιο τέλος για εκείνον ναι αλλά αν έχεις παρακολουθήσει το the shield ξέρεις τι λέω. Στην πραγματικότητα ο πραγματικός θύτης εδώ είναι πάντα ο Βικ και όλοι οι άλλοι μοιάζουν και είναι τα θλιβερά θύματά του. 

Σ.Σ.Αν δεν έχεις δει αυτή τη σειρά σε ζηλεύω! Γιατί μπορείς σήμερα κιόλας να δεις αυτό το αριστούργημα από την αρχή ως το τέλος. Προσοχή: οι δυο σκηνές που περιγράφονται απαιτούν πολλά, όμως πολλά χαρτομάντηλα! 

R.I.P. WALTER WHITE

Τώρα εδώ ότι και να σας πω δεν θα είναι αντικειμενικό. Γιατί συζητάμε για την πιο αγαπημένη μου από όλες τις τηλεοπτικές σειρές. Γιατί πιστεύω πως η τηλεοπτική βιομηχανία δεν έφτιαξε ποτέ κάτι πιο ολοκληρωμένο από το breaking bad και τον λατρεμένο μου Walter White κι ας χτυπιούνται οι τηλεκριτικοί για το wire ή τους sopranos. Έχω ξοδέψει άπειρες ώρες χωμένη στον υπολογιστή να ψάχνω -ένας θεός ξέρει τι- μετά τον θάνατο του Walter. Λες και προσπαθούσα να τον αναστήσω κατά κάποιο τρόπο, σαν να πάλευα να τον κρατήσω ζωντανό. Επίσης έχω ακούσει εκατομμύρια φορές ξανά και ξανά το my baby blue των badfinger, το soundtrack του φινάλε κλαίγοντας σπαρακτικά για άδοξο τέλος αυτού του αντι- ήρωα, που τον αγάπησα, τον ερωτεύτηκα μη σου πω, τον θαύμασα για το μυαλό του, θύμωσα μαζί του αλλά όχι ποτέ δεν τον μίσησα ως κακό! Guess I got what I deserve τραγουδούν οι badfinger αλλά εγώ εξακολουθώ να πιστεύω πως ο Walter την γλίτωσε ξανά, ξέφυγε από τους αστυνομικούς που κατέκλυσαν τον χώρο μετά τον θάνατό του και βρίσκεται κάπου αλλού, αλλά πάντως όχι στην κόλαση!

R.I.P. DEREK

Εδώ συζητάμε για μια από τις κατά συρροή τηλεοπτικούς δολοφόνους, την Σόντα Ράιμς, η οποία κι αν έχει σκοτώσει αγαπημένους μας αλλά ρε φιλενάδα, τον Ντέρεκ; Δηλαδή μιλάμε σοβαρά; Εδώ θα σας πως μόνο αυτό: μου τηλεφώνησε έξαλλη η αδερφή μου εκείνο το βράδυ, φανατική της σειράς σημειωτέον,  και έβριζε κλαίγοντας την σεναριογράφο. Την ίδια στιγμή διάβαζα τα sms της κουμπάρας μου η οποία με ενημέρωνε πως τουίταρε στην Σόντα και της είπε να βάλει την σειρά της… εκεί που ξέρει και πως μετά τον θάνατο του Ντέρεκ δεν θα την παρακολουθήσει ποτέ ξανά! Όπερ και εγένετο!  Πόσο πόνο να μας χαρίσεις πια κυρία μου; Πόσο; 

Σ.Σ. R.I.P. GEORGE, DENNY, MARK, LEXIE

R.I.P. JOHN SNOW??

Να επιτέλους κι ένας που αναστήθηκε! Ευτυχώς γιατί στο Game of Thrones η αλήθεια είναι ότι δεν δενόμαστε με τους πρωταγωνιστές, οι οποίες ξέρουμε ότι δεν θα την βγάλουν για πολύ καθαρή αλλά με τον Τζον Σνόου ράγισαν καρδιές, η αλήθεια να λέγεται! Ευτυχώς ετούτος τα κατάφερε  και βρήκε τον δρόμο της επιστροφής από την χώρα των νεκρών πρωταγωνιστών.