ΓΥΝΑΙΚΑ

10 αποκαλύψεις για τον γυναικείο οργασμό

Είναι το αποκορύφωμα του σεξ όμως, μόνο τρεις στις δέκα γυναίκες έρχονται πάντα ή συχνά σε οργασμό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.  

Σε άρθρο της, η γερμανική εφημερίδα "Bild" παραθέτει όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε (και είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα) για την ερωτική κορύφωση των εκπροσώπων του ωραίου φύλου…

1. Ο γυναικείος οργασμός διαρκεί περίπου 15 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο.

2. Το 26% των γυναικών σε όλο τον κόσμο έχουν οργασμό κατά την διάρκεια του σεξ με τον σύντροφό τους. Αν όμως οι γυναίκες αποφασίσουν να αυτοϊκανοποιηθούν, τότε τουλάχιστον το 81% έρχονται σε κορύφωση.

3. Η ικανότητα των γυναικών να φτάσουν σε οργασμό έχει να κάνει με τα γονίδια, όπως προκύπτει από βρετανική μελέτη.

4. Για τις γυναίκες ο οργασμός που βιώνουν με το σύντροφό τους τις ικανοποιεί περισσότερο από ότι η κορύφωση μέσω του αυνανισμού. Αυτό συμβαίνει πιθανότατα γιατί στη διάρκεια του σεξ, μία στις δύο γυναίκες εκκρίνουν τέσσερις φορές περισσότερη προλακτίνη, την ορμόνη που προκαλεί το αίσθημα του δεσίματος και της αγάπης. 

5. Έχει διαπιστωθεί ότι η μυρωδιά του συντρόφου είναι το πιο σημαντικό διεγερτικό για τον γυναικείο οργασμό. Η έλξη παίζει δευτερεύοντα ρόλο.

6. Ειδικότερα οι νέες γυναίκες δυσκολεύονται να έρθουν σε οργασμό κατά την διάρκεια του σεξ. Το 28%  των γυναικών έχουν τον πρώτο τους οργασμό σε ηλικία 30 ετών. Για τους άνδρες ισχύει το εξής: όσο περνάει η ηλικία, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φτάσουν σε οργασμό. Αυτό βοηθά όμως τις γυναίκες να έρθουν σε κορύφωση. 

7. Το πολύ σεξ κάνει τις γυναίκες πιο θελκτικές. Οι γυναίκες που βιώνουν τρεις φορές την εβδομάδα οργασμό, δείχνουν μέχρι και τέσσερα χρόνια νεότερες από εκείνες που έρχονται σε κορύφωση μόνο μία φορά την εβδομάδα.

8. Ερευνητική ομάδα των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι, οι γυναίκες που έκαναν σεξ με άνδρες που χρησιμοποιούσαν προφυλακτικά, είχαν συχνά αρνητικές εναλλαγές της διάθεσής τους σε σχέση με τις γυναίκες που άφηναν τους άνδρες να εκσπερματώνουν χωρίς να λάβουν μέτρα προστασίας. Κι αυτό γιατί, οι ορμόνες που εμπεριέχονται στην εκσπερμάτιση, όπως τα οιστρογόνα και η τεστοστερόνη, έχουν θετική επίδραση στην διάθεση της γυναίκας.

9. Κάνοντας σεξ και φθάνοντας σε οργασμό είναι σαν να κάνει κανείς μία βόλτα 20 λεπτών και να ανεβαίνεις σκαλιά.  

10. Κάνοντας δύο φορές «εξοντωτικό» σεξ, το γυναικείο σώμα «καίει» περίπου 550 θερμίδες – όσες δηλαδή έχει ένα Big Mac. 

Πηγή: protothema.gr