ΔΙΕΘΝΗ

Kατήγγειλε τον βιασμό της και οι αστυνομικοί τη ρωτούσαν αν τον απόλαυσε

Θύμα ομαδικού βιασμού αλλά και ιδιαίτερα προσβλητικών ερωτήσεων από την αστυνομία έπεσε μια γυναίκα στη νότια Ινδία, σε μια υπόθεση που έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις. 

 

Η γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, πήγε να καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό της από συμμορία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της, στην επαρχία της Κεράλα. 

Ωστόσο η «υποδοχή» που της επεφύλαξαν οι αστυνομικοί κάθε άλλο παρά την καθησύχασε. Όπως αποκάλυψε, ένας αστυνομικός άρχισε να φωνάζει ρωτώντας την «ποιος από τους άνδρες της προσέφερε τη μεγαλύτερη απόλαυση» και «ποιο μέγεθος της άρεσε περισσότερο». 

Η επίθεση είχε γίνει πριν από δύο χρόνια και φαίνεται πως η γυναίκα πήρε την απόφαση να καταγγείλει τους βιαστές της μετά από έντονη ψυχική διεργασία, ωστόσο η αντιμετώπιση του αστυνομικού την ανάγκασε, όπως λέει, να πάρει πίσω την κατηγορίες. 

Η ίδια η αστυνομία αρνείται τους ισχυρισμούς της γυναίκας, η οποία υποστηρίζει ότι ένας από τους δράστες, ο οποίος έχει πολιτική επιρροή στην περιοχή, την απείλησε να αποσύρει την καταγγελία διαφορετικά θα «αντιμετωπίσει τις συνέπειες».

Η γυναίκα δήλωσε πως ο «εξευτελισμός» που υπέστη στο αστυνομικό τμήμα ήταν ακόμη χειρότερος από τον ίδιο τον βιασμό.