ΔΙΕΘΝΗ

Eίχε «προβλέψει» τον σεισμό λίγες μέρες πριν

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας, ένας Νεοζηλανδός φαίνεται να είχε προβλέψει τον καταστροφικό σεισμό μία εβδομάδα πριν συμβεί.

 

 Πιο συγκεκριμένα ο Νάιτζελ Άντονυ Γκρέι είχε προειδοποιήσει μέσα από το προφίλ του στο Facebook, πως ένας ισχυρός και καταστρεπτικός σεισμός θα μπορούσε να πλήξει την χώρα τις επόμενες εβδομάδες εξαιτίας της επικείμενης υπερσελήνης.

 Όπως εξηγεί στην ανάρτησή του, λόγω του ότι το φεγγάρι θα είναι πιο κοντά στη γη απ’ ότι συνήθως, με αποτέλεσμα να αλλάζει το βαρυτικό πεδίο μεταξύ των δυο πλανητών γεγονός που κάνει μεγαλύτερο το ενδεχόμενο  ενός μεγάλου σεισμού.

«Υπήρχε ένα μεγάλος σεισμός στην Ιταλία και όταν μετακινείται μια τεκτονική πλάκα, πιέζει και τις γύρω τεκτονικές πλάκες. Οι πιθανότητες ενός σεισμού στο νότιο ημισφαίριο είναι μεγαλύτερες» είχε γράψει στην ανάρτησή του,τονίζοντας ακόμα μια φορά πως απλά αναφέρει ότι μπορεί να γίνει ένας σεισμός και πως θα πρέπει σε κάθε περίπτωση οι κάτοικοι να είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν έναν μεγάλο σεισμό.