ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Θα σας συγκλονίσουν: 10 φωτογραφίες ανθρώπων δευτερόλεπτα πριν από τον θάνατό τους

Ο Πολ Γουόκερ μπαίνει στο αυτοκίνητο

Ο Πολ Γουόκερ μπαίνει στο αυτοκίνητο και ξεκινά μια διαδρομή με τραγικό φινάλε, που καταλήγει στον πρόωρο θάνατό του στα 30 του, στις 30 Νοεμβρίου 2013.

Απογείωση για Νέα Υόρκη

Η πτήση για Νέα Υόρκη από Παρίσι έχει μόλις ξεκινήσει, όμως η ουρά του αεροπλάνου έχει πιάσει φωτιά. Ο φωτογραφικός φακός πιάνει ακριβώς τη στιγμή της απογείωσης που προηγείται της καταστροφής. Δευτερόλεπτα αργότερα το αεροπλάνο συνετρίβη πάνω σε ξενοδοχείο, οδηγώντας στον θάνατο και τους 109 επιβάτες του.

Ο Τζέιμς Ντιν φουλάρει τη μηχανή

Ο θρυλικός Τζέιμς Ντιν γεμίζει την Πόρσε του σε βενζινάδικο στις 30 Σεπτεμβρίου του 1955 στη διαδρομή του για Καλιφόρνια όπου σκοπεύει να πάρει μέρος σε αγώνες ταχύτητας. Μερικές ώρες μετά, η Πόρσε συγκρούεται μετωπικά με άλλο αυτοκίνητο που μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα με ταχύτητα 140 χλμ. Υψώνεται στον αέρα και προσγειώνεται στις ρόδες της. Ο συνοδηγός εκτινάσσεται έξω από το αυτοκίνητο και βγαίνει ζωντανός. Ο οδηγός Τζέιμς Ντιν, ο οποίος είναι αναίσθητος όταν φθάνει το ασθενοφόρο, πεθαίνει στη διαδρομή για το νοσοκομείο. Ο αγαπημένος του “Μικρός Μπάσταρδος” όπως φώναζε την Πόρσε του, τον έχει οδηγήσει σε ένα θάνατο, τον οποίο είχε χαρακτηρίσει σε ανύποπτη στιγμή ιδανικό («υπάρχει καλύτερος τρόπος να πεθάνεις; Είναι γρήγορο και καθαρό και φεύγεις μες στις φλόγες»). Ηταν 24 ετών.

Πυροβολισμοί στο Γυμνάσιο

Η κάμερα ασφαλείας που βρίσκεται στην καφετέρια του Columbine High School καταγράφει τις τελευταίες στιγμές θυμάτων και θυτών της τραγωδίας που είχε τότε -20 Απριλίου 1999- χαρακτηριστεί ως η φονικότερη επίθεση σε σχολείοστην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Στην πρώτη φωτογραφία, ο καθηγητής Γουίλιαμ Ντέιβιντ Σάντερς τρέχει να ειδοποιήσει τους σπουδαστές για τους πυροβολισμούς. Προλαβαίνει να σώσει πολλές ζωές, όχι όμως και τη δική του. Είναι ο μοναδικός καθηγητής που υπάρχει στον κατάλογο των συνολικά 13 θυμάτων -οι 12 είναι μαθητές.

Χτύπημα από κεραυνό

Το 1975 τα δυο αδέρφια που βλέπετε βρισκόντουσαν σε πάρκο στην Καλιφόρνια. Ο κεραυνός τους χτύπησε ακριβώς την στιγμή της φωτογραφίας αφού όπως βλέπεται τα μαλλιά τους έχουν ήδη ηλεκτριστεί. 

Η αυτοκτονία

Το 2013 στην Κίνα ένας φωτογράφος κατέγραψε αυτόν τον άνθρωπο την στιγμή που πηδούσε από την γέφυρα για να δώσει τέλος στη ζωή του. 

Ο αντιδραστήρας του Τσέρνομπιλ

Ένας γενναίος φωτογράφος κάνει αυτό το κλικ κατά την διάρκεια της κατάρρευσης του αντίδραστήρα του Τσέρνομπιλ.

Ο φλεγόμενος ανεμόμυλος

Δυο μηχανικοί βρίσκονται πάνω στην φλεγόμενη ανεμογεννήτρια. Δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αγκαλιαστούν και να περιμένουν τον θάνατο. 

Αυτοκίνητο με εκρηκτικά

Το αυτοκίνητο που βλέπεται είναι γεμάτο εκρηκτικά. Ο φωτογράφος και όσοι έχουν καταγραφεί στην λήψη ήταν νεκροί μερικά δευτερόλεπτα αργότερα.

Το αερόστατο παίρνει φωτιά

Η συγκεκριμένη φωτογραφία κατέγραψε τη στιγμή που αερόστατο στη Νέα Ζηλανδία χτυπά γραμμές του ηλεκτρικού και παίρνει φωτιά (στις 7 Ιανουαρίου 2012) οδηγώντας στον θάνατο και τους 11 επιβάτες του. Μετά τις σχετικές έρευνες, ως αιτία του δυστυχήματος θεωρήθηκε μια λάθος κρίση του πιλότου, ο οποίος αποδείχτηκε πως πριν την πτήση είχε κάνει χρήση ινδικής κάνναβης.