ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Π. Λιαργκόβας: Καταστροφικοί και για τους δανειστές οι στόχοι για πλεονάσματα άνω του 2%

Καταστροφικούς ακόμη και για τους δανειστές χαρακτήρισε τους στόχους για πλεονάσματα πάνω από 2% ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας, ενώ στάθηκε στην ανάγκη αλλαγών στο μίγμα πολιτικής.

Μιλώντας στο 27ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Δευτέρα, ο κ. Λιαργκόβας επεσήμανε ότι στόχοι για πλεονάσματα πάνω από 2% δεν είναι εφικτοί και κρατούν τη χώρα δέσμια σε ύφεση. Επανέλαβε επίσης ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) Νίκος Βέττας, μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, είπε ότι οριστική ρύθμιση του χρέους στην παρούσα χρονική περίοδο δεν είναι εφικτή λόγω περιορισμών που υπάρχουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και εξαιτίας ζητημάτων εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι η δρομολόγηση όμως μιας πορείας ρύθμισης του ελληνικού χρέους που θα σηματοδοτήσει ότι η Ελλάδα είναι άρρηκτα δεμένη στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, είναι εφικτή και θετική.

Στάθηκε επίσης στην ανάγκη ξένων επενδύσεων, προκειμένου να δοθεί ώθηση στην ελληνική οικονομία.