ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Ευρωκοινοβούλιο η υποχρηματοδότηση της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Κοινή ερώτηση για την στρέβλωση που έχει προκαλέσει την υποχρηματοδότηση της Στερεάς Ελλάδας κατέθεσαν στο Ευρωκοινοβούλιο, η πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης Iskra Mihaylova και η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη. 

Με την ερώτησή τους ζητούν μερίδιο από το επιπλέον ποσό των 836,6 εκατ. ευρώ που ήρθε στην Ελλάδα για το ΕΣΠΑ 2014-2020, μετά την ενημέρωση που είχαν κατά τη συνάντηση τους με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη στο Στρασβούργο και την διαπίστωση ότι ο υπολογισμός του ποσού που αναλογεί στην Περιφέρεια, έχει υποστεί στρέβλωση, λόγω της ύπαρξης βιομηχανιών στα Οινόφυτα/Σχηματάρι.

Με την ίδια ερώτηση, ζητείται να εξεταστεί το ενδεχόμενο να προσαρμοστούν τα κριτήρια κατανομής των πόρων, ώστε η Στερεά Ελλάδα να λαμβάνει το ποσό που πραγματικά της αναλογεί.

Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε: «Στο Στρασβούργο πήγαμε προετοιμασμένοι και οπλισμένοι με ακλόνητα επιχειρήματα. Χαίρομαι γιατί η προσπάθεια που κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε μέχρι να δικαιωθούμε, αποδίδει καρπούς. Αυτή η ερώτηση βάζει στο τραπέζι της συζήτησης το αίτημά μας επίσημα και ευχαριστώ τόσο της κ. Mihaylova, όσο και την κ.Σπυράκη που αντιλήφθηκαν αμέσως το πρόβλημα, και το δείχνουν έμπρακτα».