ΔΙΕΘΝΗ

Τριήμερο εθνικό πένθος στην Βραζιλία για το αεροπορικό δυστύχημα

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε η κυβέρνηση της Βραζιλίας, ως φόρο τιμής στα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας, που συνέβη τα ξημερώματα στην Κολομβία.

 

 

Το αεροσκάφος που μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα της Βραζιλίας, Σαπεκοένσε, συνετρίβη, με τραγικό απολογισμό 76 νεκρούς. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 72 επιβάτες και εννεαμελές πλήρωμα, εκ των οποίων διεσώθησαν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τρεις παίκτες της Σαπεκοένσε (σ.σ. ο αμυντικός, Αλαν Ρούσελ, και οι δύο τερματοφύλακες της ομάδας, Ντανίλο και Τζάκσον Φόλμαν), άλλοι δύο επιβάτες, οι Ραφαέλ Κορέα Γκομπάτο και Χιμένα Σουάρες και ένας ακόμα, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμα δοθεί στη δημοσιότητα. Και οι έξι έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο της περιοχής.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Μικέλ Τεμέρ εξέφρασε εξάλλου σήμερα τη θλίψη του για τα θύματα της συντριβής, κατά την οποία σκοτώθηκαν 76 άνθρωποι, περιλαμβανομένων μελών της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομάδας Τσάπεκοένσε και δημοσιογράφων.

«Εκφράζω την αλληλεγγύη μου αυτή τη θλιβερή στιγμή που η τραγωδία έχει πλήξει δεκάδες βραζιλιάνικες οικογένειες», ανέφερε ο Τεμέρ σε δήλωσή του, προσθέτοντας πως το υπουργείο Εξωτερικών και η Πολεμική Αεροπορία της Βραζιλίας εργάζονται για να βοηθήσουν τους συγγενείς των θυμάτων.

«Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να ελαφρύνει τον πόνο των φίλων και των οικογενειών του αθλητισμού και της εθνικής δημοσιογραφίας».