ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Εντοπίστηκαν τα μαύρα κουτιά του μοιραίου αεροσκάφους – Στο πένθος η Βραζιλία

Στα χέρια των αρμόδιων αρχών βρίσκονται τα μαύρα κουτιά της μοιραίας πτήσης που μετέφερε την αποστολή της Σαπεκοένσε και έστειλε στον θάνατο 75 ανθρώπους.

Στους 75 οι νεκροί, έξι άτομα ανασύρθηκαν ζωντανά από τα συντρίμμια, ενώ ο τερματοφύλακας της ομάδας έχασε τη μάχη για τη ζωή στο νοσοκομείο. Ο πρόεδρος της Βραζιλίας κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα.

«Εκφράζω την αλληλεγγύη μου αυτές τις πολύ λυπηρές ώρες, που δεκάδες οικογένειες της Βραζιλίας έχουν επηρεαστεί από αυτή την τραγωδία» έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της Βραζιλίας, και συμπλήρωσε: «Προσφέρουμε οποιαδήποτε μορφή βοήθειας μπορούμε στις οικογένειες. Η αεροπορία και το υπουργείο Εξωτερικών έχουν ήδη ξεκινήσει να εργάζονται. Η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να απαλύνει τον πόνο των οικογενειών της Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών και δημοσιογράφων».

Άγνωστα τα αίτια του δυστυχήματος

Παρότι αρχικά μεταδόθηκε πως το αεροσκάφος έπεσε λόγω έλλειψης καυσίμων, οι αρχές του αεροδρομίου του Μεντεγίν, ανέφεραν πως  πριν τη συντριβή του το αεροσκάφος ​είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα, το οποίο ελήφθη από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου.

Η αρμόδια υπηρεσία έδωσε στο αεροσκάφος προτεραιότητα για να προσγειωθεί αλλά δεν πρόλαβε ποτέ να πλησιάσει το αεροδρόμιο, όπως δήλωσε ο Alfredo Bocanegra επικεφαλής της αρχής πολιτικής αεροπορίας της Κολομβίας. 

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας…

Η μοίρα έπαιξε ένα τραγικό παιχνίδι στην αποστολή της ποδοσφαρικής ομάδας, καθώς όπως μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός της Κολομβίας, η αποστολή της Σαπεκοένσε δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στο μοιραίο αεροσκάφος της βενεζουελάνικης εταιρίας, καθώς άλλαξε αεροπλάνο την τελευταία στιγμή.  Μάλιστα, σύμφωνα με αναφορές, η ομάδα ζήτησε να ναυλωθεί ειδική πτήση τσάρτερ, ωστόσο οι αρχές της Βραζιλίας το αρνήθηκαν.

Ακόμη ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι με το ίδιο αεροσκάφος πρόσφατα ταξίδεψαν τόσο η Εθνική Αργεντινής όσο και η Εθνική Βενεζουέλας.