ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Να συστρατευθεί η ΝΔ με την κυβέρνηση για τα εργασιακά

«Όσοι επιθυμούν καθυστερήσεις είτε θα δείξουν ανοχή είτε θα πάρουν αποφάσεις και το πρόγραμμα θα προχωρήσει» υποστήριξε ο Νίκος Παππάς.

 

 

Μιλώντας στον realfm και απευθυνόμενος στο Βερολίνο, ζήτησε να μην αποτελέσει η Ελλάδα θέμα της προεκλογικής αντιπαράθεσης στη Γερμανία: «Δε μπορεί αυτή η αναγκαία κουβέντα για την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, να επανέλθει στην ανάπτυξη, δε μπορεί να μπει στους προεκλογικούς σχεδιασμούς της Γερμανίας». Ο υπουργός δικτύων εκτίμησε μάλιστα ότι στο,τέλος όσοι κρατούν σκληρή γραμμή στο τέλος θα απομονωθούν γιατί διαμορφώνεται πλαίσιο συναινέσεων μεταξύ Ελλάδας και θεσμών που αφήνει αυτές τις απόψεις σε απομόνωση.
«Δεν είμαστε στη φάση όπου θα κληθούμε να απαντήσουμε σε τελεσιγραφικά ερωτήματα του τύπου "πάση θυσία" ή κάτι τέτοιο. Είμαστε σε συζήτηση και στη φάση της ολοκλήρωσης. Η Ελλάδα έχει αποκτήσει την έξωθεν καλή μαρτυρία» ανέφερε..

Τώρα η κυβέρνηση ζητάει συναίνεση
Το χαρτί της συναίνεσης πάντως φαίνεται ότι τραβάει τώρα το Μαξίμου αφού ο υπουργός ηλεκτρονικών δικτύων ζήτησε από τη ΝΔ να συστρατευθεί με την κυβέρνηση για τα εργασιακά όπως και τα άλλα κόμματα. Την ίδια ώρα όμως έριξε και πάλι βέλη στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγορώντας τον ότι συμπλέει με τη σκληρή γραμμή των δανειστών.
«Το ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων δεν άφορα αποκλειστικά την Αριστερά θα πρέπει και η ΝΔ να πει. Χρειάζονται αυτή τη στιγμή συλλογικές διαπραγματεύσεις;
Και τα κόμματα του Κέντρου θα πρέπει να τοποθετηθούν σε αυτό το ζήτημα»

Μάλιστα ο κ.Παππάς προχώρησε ένα βήμα ακόμα ζητώντας συνεννόηση στα εθνικά θέματα αλλά και στα της διαπραγμάτευσης για το χρέος, αποδίδοντας την πολεμική αντιπολίτευση που τα κόμματα κράτησαν τα προηγούμενα χρόνια (δηλαδή κσι ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της ΝΔ) στην ακραία κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα των αποτυχημένων μνημονίων:
«Είναι αλήθεια ότι η ακραία οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα των προηγούμενων ετών οδήγησε σε όξυνση πολιτικών παθών και πολωτική πολίτικη πραγματικότητα. Ήταν ως ένα βαθμό μοιραίο αυτό. Τα προγράμματα που υπογράφηκαν και απέτυχαν, έπρεπε στην ουσία τους να αλλάξουν, κάτι που έγινε. Μιλώ για τα ασύλληπτα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.
Υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να επιδιωχθεί η μέγιστη σύγκλιση πολιτικών δυνάμεων. Προφανώς στα εθνικά ζητήματα γιατί υπάρχουν δηλώσεις και τοποθετήσεις από την άλλη πλευρά που δε βοηθούν
Αλλά και στο θέμα του χρέους, θα έπρεπε να μπορέσουμε να συγκλίνουμε. Δυστυχώς όμως αντί η ΝΔ να εγερθεί και να φωνάξει μαζί μας, ότι αφού η Ελλάδα εφαρμόζει όσα συμφώνησε και οι εταίροι να κάνουν αυτό που πρέπει, η ΝΔ προσπαθεί να βάλει από το παράθυρο, επιλογές του προηγούμενου προγράμματος που εμείς καταφέραμε να αποτρέψουμε. Δηλαδή νέες απολύσεις στο δημόσιο, απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων…

Για επίσκεψη Τσίπρα στην Κούβα
«Δεν πρέπει να συζητάμε με ψυχροπολεμικές λογικές» υποστήριξε ο κ.Παππάς απαντώντας σε όσους ασκούν κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για την επίσκεψή του στην Αβάνα προκειμένου να παραβρεθεί στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο.
«Ο ίδιος ο Ομπάμα πήγε στην Κούβα. Δεν είναι δυνατό η αντιπαράθεση Αριστεράς Δεξιάς να επικεντρώνεται στο τι γινόταν στη Σοβιετική Ένωση κλπ. Υπάρχουν προβλήματα του 21ου αιώνα».