ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η επέλαση του χιονιά- Πού θα χρειαστείτε αντιολισθητικές αλυσίδες

Η πρώτη επίσκεψη του χιονιά έφερε και προβλήματα στις οδικές συγκοινωνίες κυρίως στην κεντρική Μακεδονία.

 

Ειδικότερα, στην Ημαθία αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε τμήματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), της Επαρχιακής Οδού Βέροιας-Σελίου και της Επαρχιακής Οδού Βέροιας-Δασκίου.

Στην Πέλλα, η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης-παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο Δημοτικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο των Δημοτικών Διαμερισμάτων Άρνισσας, Αγίου Αθανασίου, Παναγίτσας, Ζέρβης, Άνω και Κάτω Γραμματικού, Ξανθογείων, Παιρέας, Κέδρωνας, Δροσιάς και το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας.

Η κυκλοφορία διεκόπη στην Επαρχιακή Οδό Κερασιάς-Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας.

Στην Πιερία απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες στην Επαρχιακή Οδό Κατερίνης-Ελατοχωρίου από το Ελατοχώρι έως και το χιονοδρομικό κέντρο και στην Χαλκιδική στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ιερισσού, μέσω Χολομώντα.

Στο Κιλκίς αλυσίδες χρειάζονται στην Επαρχιακή Οδό Γουμένισσας-Λιβαδίων από το 17ο χιλιόμετρο.

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, λόγω χιονόπτωσης

Διακόπηκε, χθες βράδυ, λόγω χιονόπτωσης, σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο.

Οι ισχυροί άνεμοι έριξαν δέντρα

Λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην Αττική, η Πυροσβεστική είχε δεχθεί 105 κλήσεις, κυρίως για κοπές δένδρων και για απομακρύνσεις διαφόρων αντικειμένων από δρόμους. Όλα τα περιστατικά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αντιμετωπίζονται άμεσα.

Κλειστά θα είναι και σήμερα Πέμπτη σχολεία σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που βγάζουν δήμοι της χώρας που πλήττονται από τον παγετό.

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

Ο Δήμος Φλώρινας ανακοίνωσε ότι τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά και την Πέμπτη λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή ενώ οι παιδικοί σταθμοί θα είναι ανοικτοί.

Επίσης, όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καστοριάς θα λειτουργήσουν στις 9:15 π.μ. λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, ενώ με απόφαση του δημάχρου Βελβεντού και Σερβίων τα σχολεία θα λειτουργήσουν με διαφορετικό ωράριο, ανάλογα με την περιοχή.